Αναζήτηση βιβλίου:
Υπο κατασκευή
Σύντομα...

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ

 Συγγραφέας
 Κατηγορία
 ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
 Έτος Έκδοσης
 2002
 Σελίδες
 304
 Διαστάσεις
 17x21
 ISBN
 960-8229-23-5
 Τιμή
 16   Ευρώ
 
Για το βιβλίο αυτό δεν υπάρχουν κριτικές αναγνωστών. Μπορείτε να γίνεται εσείς ο πρώτος που θα γράψει μια κριτική για το βιβλίο αυτό.
Προσθέστε το δικό σας σχόλιο για το βιβλίο αυτό
Απόσπασμα
από το βιβλίο
Γράμματα και σελίδες από ημερολόγια που τ’ άγγισα, με αληθινή ευλάβεια ξεδίπλωναν θαρρείς μαγικά, από αράδα σε αράδα αναμνήσεις που ξαναζωντάνευαν μια ζωή περασμένη. Κάθε σειρά τους και μια εικόνα· κάθε φράση κι ένας βουβός λυγμός.

Ο Κώστας Γαβριηλίδης, Γραμματέας του Αγροτικού Κόμματος Ελλάδας, υπήρξε ένας από τους πρωτοπόρους στη δημιουργία ενός κοινού μετώπου αγροτών, εργατών, διανοουμένων και νέων που αποτέλεσε τον πυρήνα και τον προάγγελο του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου.

Ο Κ. Γαβριηλίδης αναζήτησε μεθόδους ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας και μεγιστοποίησης του κέρδους για τους αγρότες, με την ανάπτυξη του συνεταιριστικού κινήματος και τον αποκλεισμό των μεσαζόντων.

Παράλληλα, έθεσε ως στόχο την ανάπτυξη μιας ριζοσπαστικής πολιτικής σκέψης μεταξύ των αγροτικών πληθυσμών, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα λαϊκό κίνημα που θα σκόπευε στην επιβολή ενός δημοκρατικού και ανεξάρτητου καθεστώτος στην Ελλάδα.

Πενήντα χρόνια μετά το θάνατο του αγωνιστή της Αριστεράς, η κόρη του, Νίτσα Γαβριηλίδου, φρόντισε να παραμείνει ζωντανό το αδούλωτο και ελεύθερο πνεύμα του Κ. Γαβριηλίδη, επανεκδίδοντας το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας.

Πρόκειται για τις συγκλονιστικές μαρτυρίες ενός ανθρώπου που στερήθηκε τη συντροφιά της οικογένειάς του για να διεκδικήσει με πάθος τα δίκαια του λαού μας.

Όσοι νιώθουν συγκλονισμένοι από τις εικόνες των νεαρών παιδιών όπου γης που εξακολουθούν –σε πείσμα των καιρών– να γράφουν στους τοίχους συνθήματα για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία ανεμίζοντας τις κόκκινες παντιέρες, θα βρουν την ίδια άσβεστη φλόγα της Ελπίδας να λαμπυρίζει πίσω από τις γραμμές του βιβλίου «Ο πατέρας μου, Κώστας Γαβριηλίδης».

Η δεύτερη –συμπληρωμένη και βελτιωμένη– έκδοση συνοδεύεται από σπάνιο φωτογραφικό υλικό από την πολιτική ζωή του τόπου και τις εμπειρίες της εξορίας.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΝΤΟΣ.

Κατηγορίες Βιβλίων
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ
ΑΡΧΕΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ-ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ
ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΔΟΚΙΜΙΑ-ΜΕΛΕΤΕΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ
ΛΕΞΙΚΑ
ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ
ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
ΠΑΙΔΙΚΟ-ΝΕΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
ΠΟΙΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΩΛΗΣΕΙΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ειδικές Περιοχές
ΠΑΙΔΙΚΟ & ΝΕΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
Βιβλία στην κατηγορία
ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ:

 

Κατασκευή: Εκδόσεις ΕΝΤΟΣ 2003