Αναζήτηση βιβλίου:
Υπο κατασκευή
Σύντομα...

ΤΟ 48' ΧΩΡΙΣ ΦΕΓΓΑΡΙ

 Συγγραφέας
 Κατηγορία
 ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
 Έτος Έκδοσης
 2008
 Σελίδες
 352
 Διαστάσεις
 14Χ21
 ISBN
 978-960-8229-78-5
 Τιμή
 18   Ευρώ
 
Για το βιβλίο αυτό δεν υπάρχουν κριτικές αναγνωστών. Μπορείτε να γίνεται εσείς ο πρώτος που θα γράψει μια κριτική για το βιβλίο αυτό.
Προσθέστε το δικό σας σχόλιο για το βιβλίο αυτό
Απόσπασμα
από το βιβλίο
«Το πρώτο βήμα το ‘χανε κάνει. Θα μένανε, θα στεριώνανε με το Γιάννη κάπου, γύρω ή μέσα στην πόλη…

Τέλειωσαν πια οριστικά, πέρασαν στο χώρο των αναμνήσεων, οι ζοφερές μέρες, που έζησε μονάχος, ξεκομμένος απ’ τους συντρόφους του, χωρίς κανένα στήριγμα, έρμαιο μιας τύχης που ωστόσο του στάθηκε σπλαχνική, ποτέ δεν τον εγκατέλειψε. Και σαν τη σπίθα την κρυμμένη στη στάχτη, κάπου βαθιά μέσα του μια ελπίδα κρυφόκαιγε και θέρμαινε την καρδιά του. Πόσο όμως θα βαστούσε;

Δεν είχε αυταπάτες. Το ‘ξέρε. Είχαν πολύ ακόμα δρόμο να διανύσουν. Μακρύ και ανηφορικό…

Όμως απόψε όλ’ αυτά τ’ απόδιωχνε, δεν ήθελε να τα σκέφτεται. Μέσ’ στη γαλήνια νύχτα, που προχωρούσε αντάμα με τον αιώνιο χρόνο, του αρκούσε το σήμερα, του αρκούσαν οι προοπτικές πού ξανοίγονταν μπροστά τους, του αρκούσε που δεν ήταν πια μονάχος, πού ζούσε ακόμα, πού έλπιζε»

Ο Μιχάλης Λιαρούτσος, δόκιμος συγγραφέας, στο «’48 χωρίς φεγγάρι» ζωντανεύει με περίσσια τέχνη και δύναμη τη ζωή των αγωνιστών (παράνομων και ανταρτών) στη Λέσβο κατά τα χρόνια 1948 – 1949. Τα πάθη και τις περιπέτειες τους, τη γεμάτη αγωνία, κίνδυνο, βάσανα και πόνο ζωή τους. Τη συνεχή καταδίωξη τους, την καθημερινή αναμέτρηση τους με το θάνατο, την καρτερία τους στις αποτυχίες και τις συμφορές. Μαζί και τους ζεστούς δεσμούς τους με τους ανθρώπους γύρω τους, τους καημούς και τις θλίψεις τους, τις αναπολήσεις και τα όνειρα τους, τις ελπίδες τους, τα λυρικά σκιρτήματα τους στην θέα της ομορφιάς της φύσης, το μεγάλο αγώνα μιας αγαπημένης να κρατήσει στη ζωή τον τραυματισμένο στο στήθος σύντροφο της. Το απίστευτο γεγονός μιας ανατίναξης για την εξόντωση 13 ανταρτών και άλλα. Συναρπαστική, ρέουσα αφήγηση, ασθμαίνουσα, που κρατά αδιάπτωτο το ενδιαφέρον από την πρώτη σελίδα, ως την τελευταία.

Κατηγορίες Βιβλίων
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ
ΑΡΧΕΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ-ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ
ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΔΟΚΙΜΙΑ-ΜΕΛΕΤΕΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ
ΛΕΞΙΚΑ
ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ
ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
ΠΑΙΔΙΚΟ-ΝΕΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
ΠΟΙΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΩΛΗΣΕΙΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ειδικές Περιοχές
ΠΑΙΔΙΚΟ & ΝΕΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
Βιβλία στην κατηγορία
ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ:

 

Κατασκευή: Εκδόσεις ΕΝΤΟΣ 2003