Αναζήτηση βιβλίου:
Υπο κατασκευή
Σύντομα...

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΣΙΝΕΜΑΣ

 Συγγραφέας
 Κατηγορία
 ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
 Έτος Έκδοσης
 2012
 Σελίδες
 416
 Διαστάσεις
 14Χ21
 ISBN
 978-960-9492-20-1
 Τιμή
 18   Ευρώ
 
Για το βιβλίο αυτό δεν υπάρχουν κριτικές αναγνωστών. Μπορείτε να γίνεται εσείς ο πρώτος που θα γράψει μια κριτική για το βιβλίο αυτό.
Προσθέστε το δικό σας σχόλιο για το βιβλίο αυτό
Απόσπασμα
από το βιβλίο
«Πατέρα, πρέπει να φτιάξεις κάποια πράγματα στο σπίτι, γιατί δεν μπορώ να φέρω την Ευτυχία στο χωριό και να την στέλνω να κάνει την ανάγκη της στο κοτέτσι. Έχω κάτι καλά ιδιαίτερα μαθήματα αυτό τον καιρό. Τέλος Αυγούστου θα σου στείλω τα λεφτά που θα πάρω για να φτιάξεις αποχωρητήριο. Πάρε και την άδεια της Κοινότητας και τράβα νερό από το δρόμο. Να το φέρεις μέσα στην αυλή μας και να βάλεις βρύση δίπλα στο αποχωρητήριο. Να βάλεις και ρολόι στο νερό.»

Το νέο βιβλίο της Ντίνας Εξάρχου είναι μια έκπληξη. Η Ελλάδα του ’60. Η Ελλάδα του διωγμένου αριστερού που προσπαθεί να βρει μια δουλειά στην Αθήνα για να ζήσει. Η Ελλάδα της ερημωμένης επαρχίας. Οι μισοί έχουν φύγει και γι’ αυτούς που απομένουν η ζωή δεν είναι εύκολη. Παλεύουν με τις βροχές, με τα λιοπύρια, με τις λάσπες, με την αγωνία και τον κόπο τους που τον πουλάνε τζάμπα. Λίγες και οι ευκαιρίες για διασκέδαση, «έχουμε να κάνουμε πανηγύρι από την απελευθέρωση». Στην Αθήνα έχουνε «σανσέρια», φως, νερό, ακόμα και «χαρτί υγείας» έχουνε. Και κινηματογράφους: «Άστυ», «Έσπερο», «Αττικόν».

Σε ένα ρημαγμένο χωριό της Πελοποννήσου, ένας νεαρός αποφασίζει να εγκαταλείψει τα γράμματα και να γίνει αμπελουργός και κινηματογραφιστής. Με όπλο την προοδευτική σκέψη και τον ελληνικό κινηματογράφο των δεκαετιών του ’50 και ’60 φέρνει στα χωριά το καινούριο, το χαμόγελο, την «καλημέρα» του γείτονα, την ελπίδα. Σιγά σιγά έρχεται το νερό στην αυλή, το αποχωρητήριο, το ηλεκτρικό ρεύμα…

Το μυθιστόρημα «Έρχεται ο σινεμάς» της Εξάρχου γιγαντώνει τον άνθρωπο

Κατηγορίες Βιβλίων
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ
ΑΡΧΕΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ-ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ
ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΔΟΚΙΜΙΑ-ΜΕΛΕΤΕΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ
ΛΕΞΙΚΑ
ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ
ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
ΠΑΙΔΙΚΟ-ΝΕΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
ΠΟΙΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΩΛΗΣΕΙΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ειδικές Περιοχές
ΠΑΙΔΙΚΟ & ΝΕΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
Βιβλία στην κατηγορία
ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ:

 

Κατασκευή: Εκδόσεις ΕΝΤΟΣ 2003