Αναζήτηση βιβλίου:
Υπο κατασκευή
Σύντομα...

ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ’ΠΑΝ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ

 Συγγραφέας
 Κατηγορία
 ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
 Έτος Έκδοσης
 2011
 Σελίδες
 336
 Διαστάσεις
 14 Χ 21
 ISBN
 978-960-9492-11-9
 Τιμή
 18   Ευρώ
 
Για το βιβλίο αυτό δεν υπάρχουν κριτικές αναγνωστών. Μπορείτε να γίνεται εσείς ο πρώτος που θα γράψει μια κριτική για το βιβλίο αυτό.
Προσθέστε το δικό σας σχόλιο για το βιβλίο αυτό
Απόσπασμα
από το βιβλίο
«Κατέβηκα στη Σπερχειάδα κι από κει στο Λιανοκλάδι και ΅ε το τρένο στο χωριό. Ζεύτηκα ξανά στον ίδιο ζυγό. Σπίτι, βουνό, χωράφι ΅ε τους ίδιους ανθρώπους να διατάζουν. Αλλά πλέον το είχα πάρει απόφαση. Κι είπα πως άλλο εμένα δεν μπορούν να ΅ε σακατέψουν. Κομποδέθηκα, σφαλίστηκα στον εαυτό ΅ου κι έκανα ξερό κουράγιο. Πέρναγαν οι μέρες και οι νύχτες και ΅όνο καμιά φορά σαν βρισκόμουν ΅ε τη φιλενάδα ΅ου την Ιωάννα, άνοιγε λίγο η καρδιά ΅ου και γέλαγε τ’ αχείλι ΅ου. Πικρογέλαγε. Δίναμε η ΅ια κουράγιο στην άλλη, για να ΅η ΅ας πάρει η χαμοζωή ΅ας από κάτω.»

Η Αρετή θα ξεκινήσει για το ταξίδι ωδή και χρέος στη μνήμη. Θα ζωντανέψει τη φωνή της μητέρας της Αντιγόνης, της Ισμήνης, της γιαγιάς της Μαριώς, της Μυρτούς, της Ιωάννας...

Μανάδες, κόρες, αδερφές, αγαπημένες. Γυναίκες που μιλούν για βίαιες συλλογικές και προσωπικές ιστορίες. Κάποιες σημαδεμένες για πάντα, χωρίς γιατρειά κι άλλες, έχοντας πληρώσει το τίμημα, σφίγγουν τα χείλη και συνεχίζουν όρθιες ως το τέλος. Χώμα, φωτιά, αίμα, δάκρυα, συντριβή αλλά και περηφάνια, πείσμα, έρωτας, ουρανός και όνειρα. Η Ελλάδα και η ιστορία της. Απ’ τις αρχές του 20ού αιώνα - τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, τον Εμφύλιο, τα στοιχειωμένα μετεμφυλιακά χρόνια έως τη Μεταπολίτευση.

Η συγγραφέας δεν παίζει ΅ε τις λέξεις. Τις κάνει ανάσες και σπαράγματα, ποίηση και μουσική, αφήγηση σε παρελθόν και παρόν. Δεμένες στην ανέμη της γραφής της οι ιστορίες ζωντανεύουν και ΅ας αποκαλύπτουν, λευτερωμένες πια, τα τελευταία μυστικά...

Κατηγορίες Βιβλίων
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ
ΑΡΧΕΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ-ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ
ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΔΟΚΙΜΙΑ-ΜΕΛΕΤΕΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ
ΛΕΞΙΚΑ
ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ
ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
ΠΑΙΔΙΚΟ-ΝΕΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
ΠΟΙΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΩΛΗΣΕΙΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ειδικές Περιοχές
ΠΑΙΔΙΚΟ & ΝΕΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
Βιβλία στην κατηγορία
ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ:

 

Κατασκευή: Εκδόσεις ΕΝΤΟΣ 2003