Αναζήτηση βιβλίου:
Υπο κατασκευή
Σύντομα...

H ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ
Δημοσιεύματα - ’ρθρα - Αναμνήσεις

 Συγγραφέας
 Κατηγορία
 ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
 Έτος Έκδοσης
 2011
 Σελίδες
 192
 Διαστάσεις
 17Χ24
 ISBN
 978-960-9492-10-2
 Τιμή
 20   Ευρώ
 
Για το βιβλίο αυτό δεν υπάρχουν κριτικές αναγνωστών. Μπορείτε να γίνεται εσείς ο πρώτος που θα γράψει μια κριτική για το βιβλίο αυτό.
Προσθέστε το δικό σας σχόλιο για το βιβλίο αυτό
Απόσπασμα
από το βιβλίο
«Αύγουστος του 1936. … Βγήκε μέσα από το σπίτι του Σίδερη ένας χαφιές κρατώντας ένα πανέρι γεμάτο βιβλία, το άδειασε στο δρόμο και τους έβαλε φωτιά. Σε λίγο βγήκε άλλος ΅ε ΅ια μεγάλη τσάντα και άδειασε άλλα βιβλία πάνω στη φωτιά. Και συνέχεια κουβαλούσανε βιβλία και τα ρίχνανε στη φωτιά. Θαύμασα, πως μπορούσε να είχε τόσα βιβλία αυτός ο άνθρωπος και αν τα είχε διαβάσει όλα αυτά σκέφτηκα θα πρέπει να είναι σοφός. Μια απορία ΅ε βασάνιζε, τι μπορεί να γράφανε αυτά τα βιβλία και έπρεπε να καούνε;»

Στο βιβλίο αυτό ο αναγνώστης θα βρει συνεντεύξεις και δημοσιεύματα του Φοίβου Τσέκερη στο περιοδικό της ΠΕΑΕΑ «Εθνική Αντίσταση», στις εφημερίδες «Ριζοσπάστης», «Οδηγητής», «Ελευθεροτυπία», «Down Town» για θέματα όπως η ΕΠΟΝ του Πολυτεχνείου, το χτύπημα του Πολυτεχνείου από τους Εγγλέζους, οι αγώνες για να διατηρηθεί η μνήμη του μπλόκου της Κοκκινιάς, του Γοργοπόταμου, της Μακρόνησου, του μνημείου των Σοβιετικών Στρατιωτών στην Καλλιθέα, του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής και της εκτέλεσης του Νίκου Πλουμπίδη στο ’λσος του Χαϊδαρίου.

Το δεύτερο μέρος του βιβλίου αναφέρεται στην εποχή της βασιλο΅εταξικής δικτατορίας και τους τρόπους αντίδρασης και ανυπακοής της μαθητικής νεολαίας προς το δικτάτορα Μεταξά και τη νεολαία του την Ε.Ο.Ν. και πως οι δεκαπεντάχρονοι μαθητές ΅έλη της Ο.Κ.Ν.Ε. έγιναν μετά από 10 χρόνια, στον εμφύλιο πόλεμο ήρωες και μάρτυρες του λαϊκού αγώνα σαν στελέχη του Κ.Κ.Ε

Κατηγορίες Βιβλίων
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ
ΑΡΧΕΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ-ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ
ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΔΟΚΙΜΙΑ-ΜΕΛΕΤΕΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ
ΛΕΞΙΚΑ
ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ
ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
ΠΑΙΔΙΚΟ-ΝΕΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
ΠΟΙΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΩΛΗΣΕΙΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ειδικές Περιοχές
ΠΑΙΔΙΚΟ & ΝΕΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
Βιβλία στην κατηγορία
ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ:

 

Κατασκευή: Εκδόσεις ΕΝΤΟΣ 2003