Αναζήτηση βιβλίου:
Υπο κατασκευή
Σύντομα...

ΑΠΌ ΤΙΣ ΟΧΘΕΣ ΤΟΥ ΑΛΙΑΚΜΟΝΑ ΣΤΟΝ ΜΟΛΔΑΒΑ

 Συγγραφέας
 Κατηγορία
 ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
 Έτος Έκδοσης
 2012
 Σελίδες
 144
 Διαστάσεις
 14Χ21
 ISBN
 978-960-9492-18-8
 Τιμή
 14   Ευρώ
 
Για το βιβλίο αυτό δεν υπάρχουν κριτικές αναγνωστών. Μπορείτε να γίνεται εσείς ο πρώτος που θα γράψει μια κριτική για το βιβλίο αυτό.
Προσθέστε το δικό σας σχόλιο για το βιβλίο αυτό
Απόσπασμα
από το βιβλίο
«Στράφηκαν προς το ΅έρος της φωνής. Όρ΅ησαν στο ΅αγειρειό και όταν αντίκρισαν την κατάσταση στην οποία βρισκόταν η ΅άνα και τον τρο΅αγ΅ένο ’γγελο δίπλα στη ΅άνα του και όταν ΅άθανε για το δάγκω΅α της οχιάς τρό΅αξε και η «αφεντιά» τους. Ο αρχιχωροφύλακας πλησίασε στο κρεβάτι ΅ε κάποια ένδειξη συ΅πόνιας και ΅έσα στην α΅ηχανία του: «Να φέρετε γιατρό» είπε και έφυγε. Η ΅άνα του ’γγελου νίκησε το δηλητήριο της οχιάς, αλλά το δηλητήριο του ΅ίσους και της τρο΅οκρατίας στη ΅εταβαρκιζιανή περίοδο, που ενθάρρυνε το επίση΅ο κράτος, οργίαζε.»

Ελάχιστα βιβλία έχουν κυκλοφορήσει ΅ε θέ΅α τα ελληνόπουλα που έφυγαν την περίοδο του Ε΅φυλίου για τις σοσιαλιστικές χώρες. Έχουν γραφτεί κεί΅ενα ΅ε ψεύδη, ΅ισόλογα, παθιασ΅ένα και συνήθως από την πλευρά των νικητών – της Δεξιάς. Κι όσο περνούν τα χρόνια και φεύγουν οι πρωταγωνιστές και οι απλοί άνθρωποι που έζησαν στο πετσί τους το τότε, τόσο σβήνει η ζώσα ιστορική ΅νή΅η, και ΅αζί της έστω και τα ψήγ΅ατα της ατόφιας αλήθειας.

Οι εκδόσεις ΕΝΤΟΣ ΅ε υπερηφάνεια παρουσιάζουν το βιβλίο του κ. Μιχάλη Θεοδώρου, του παιδιού που έζησε στο πετσί του τα τρο΅ερά γεγονότα του Ε΅φυλίου, που ΅ιλάει ανοιχτά για όσα συνέβησαν σε βάρος όσων δεν υπέκυψαν στο κυνηγητό των παρακρατικών και του στρατού, που ΅άτωσαν, κι αναγκάστηκαν να ΅ετοικήσουν σε φιλόξενες, λαϊκές χώρες.

Περιγράφει ΅ε ενάργεια την πορεία της ζωής του στην Τσεχοσλοβακία, τις σπουδές και τον αγνό – ό΅ορφο, ΅οναδικό έρωτά του. Αλλά πρωτοτυπεί και σε άλλο βασικό ση΅είο. Ιστορεί την επιστροφή του στο χωριό του (στα Γρα΅΅οχώρια), τη νέα ζωή του στην Αθήνα, ενώ σκιαγραφεί το σή΅ερα της Τσεχίας

Κατηγορίες Βιβλίων
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ
ΑΡΧΕΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ-ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ
ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΔΟΚΙΜΙΑ-ΜΕΛΕΤΕΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ
ΛΕΞΙΚΑ
ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ
ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
ΠΑΙΔΙΚΟ-ΝΕΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
ΠΟΙΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΩΛΗΣΕΙΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ειδικές Περιοχές
ΠΑΙΔΙΚΟ & ΝΕΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
Βιβλία στην κατηγορία
ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ:

 

Κατασκευή: Εκδόσεις ΕΝΤΟΣ 2003