Αναζήτηση βιβλίου:
Υπο κατασκευή
Σύντομα...

Παλεύοντας με τον ηρωικό Δ.Σ.Ε. Ρούμελης (1946-1949)»
1946-1949

 Συγγραφέας
 Κατηγορία
 ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
 Έτος Έκδοσης
 2015
 Σελίδες
 384
 Διαστάσεις
 14Χ21
 ISBN
 978-960- 9492-72-0
 Τιμή
 18   Ευρώ
 
Για το βιβλίο αυτό δεν υπάρχουν κριτικές αναγνωστών. Μπορείτε να γίνεται εσείς ο πρώτος που θα γράψει μια κριτική για το βιβλίο αυτό.
Προσθέστε το δικό σας σχόλιο για το βιβλίο αυτό
Απόσπασμα
από το βιβλίο
«Ήρθε όμως η στιγμή να εκπληρωθεί μια πιο μεγάλη επιθυμία μας, η σύνδεση μας με τους ένοπλους καταδιωκόμενους αγωνιστές της περιοχής, που κατέβηκαν αυτή τη μέρα στη Γλούνιστα. Ήταν εκεί ο Διαμαντής, ο Ανάποδος, ο Γκούρας, ο Αίας, ο Αλογάρης, ο Γάβρος.»[...] «Μαζί με τη χαρά τους για τη συνάντηση μας, εκδήλωναν και την αγανάκτηση τους κατά των διωκτών των οικογενειών μας και του Λαού της περιοχής. Ακολούθησαν όμως πιστά την πολιτική του ΚΚΕ, πολιτική ενότητα και συμφιλίωσης του λαού. Γι’ αυτή μιλούσαν σ’ όλους τους χωριανούς στις συζητήσεις τους. Σ’ αυτή την πολιτική της συμφιλίωσης και της ενότητας του Λαού στάθηκαν και οι ομιλητές όταν συγκέντρωσαν το χωριό. Κι αυτή την πολιτική την εφάρμοσαν στην πράξη.»)

Μετά την πολύτιμη ιστορική μαρτυρία στο βιβλίο «Η συμμετοχή μου στην ΕΑΜική Εθνική Αντίσταση», ο Κώστας Πεντεδέκας συνεχίζει το ηρωικό και συνάμα μαρτυρικό οδοιπορικό, αυτή τη φορά με ένα οδοιπορικό στην τρίχρονη συγκλονιστική εποποιία του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, με επίκεντρο τη Ρούμελη. Στις σελίδες του βιβλίου ξαναζωντανεύει αυθεντικά ο τιτάνιος αγώνας ενός αδάμαστου λαού ενάντια στους Εγγλέζους και Αμερικάνους δυνάστες και στα ντόπια στηρίγματά τους.

Η ένταξη στο ΔΣΕ, οι πρώτες συγκρούσεις, η συγκρότηση του Αρχηγείου Ρούμελης, οι κρίσιμες μάχες στο Πυργούλι Αγράφων, στην Αμφιλοχία, στο Χώρο, η περιβόητη επιχείρηση της Καρδίτσας, η κατάληψη του Καρπενησίου, η υποχώρηση, η μάχη της επιβίωσης, η σύλληψη… Όλοι οι μεγάλοι σταθμοί και οι στρατιωτικές συγκρούσεις μιας θρυλικής, αλλά άνισης αναμέτρησης.

Ξεχωριστή θέση έχουν οι αναφορές στον αψεγάδιαστο Διοικητή της 2ης Μεραρχίας, το θρυλικό καπετάν-Διαμαντή, με τον οποίο για ένα μεγάλο διάστημα ο συγγραφέας ακολούθησε παράλληλες πορείες στο βουνό.

Ένα βιβλίο - συμβολή στην αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας, με την άμεση και αδιάψευστη μαρτυρία να καταρρίπτει εκκωφαντικά κάθε προσπάθεια διαστρέβλωσης της. Το βιβλίο συνοδεύεται δε με φωτογραφικό υλικό.

Το βιβλίο του Κώστα Πεντεδέκα «Παλεύοντας με τον ηρωικό Δ.Σ.Ε. Ρούμελης (1946-1949)» κυκλοφορεί τις εκδόσεις ΕΝΤΟΣ, και διατίθεται σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

Μια ιστορική κατάθεση στους δρόμους του μέλλοντος…

Κατηγορίες Βιβλίων
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ
ΑΡΧΕΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ-ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ
ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΔΟΚΙΜΙΑ-ΜΕΛΕΤΕΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ
ΛΕΞΙΚΑ
ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ
ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
ΠΑΙΔΙΚΟ-ΝΕΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
ΠΟΙΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΩΛΗΣΕΙΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ειδικές Περιοχές
ΠΑΙΔΙΚΟ & ΝΕΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
Βιβλία στην κατηγορία
ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ:

 

Κατασκευή: Εκδόσεις ΕΝΤΟΣ 2003