Αναζήτηση βιβλίου:
Υπο κατασκευή
Σύντομα...

Μεγαλώσαμε όπως τα αγριόχορτα

 Συγγραφέας
 Κατηγορία
 ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
 Έτος Έκδοσης
 2015
 Σελίδες
 192
 Διαστάσεις
 14X21
 ISBN
 978-960- 9492-76-8
 Τιμή
 15   Ευρώ
 
Για το βιβλίο αυτό δεν υπάρχουν κριτικές αναγνωστών. Μπορείτε να γίνεται εσείς ο πρώτος που θα γράψει μια κριτική για το βιβλίο αυτό.
Προσθέστε το δικό σας σχόλιο για το βιβλίο αυτό
Απόσπασμα
από το βιβλίο
«Η καλή τύχη του πατέρα μου όμως δεν κράτησε πολύ. Ποιος ξέρει τι έλεγαν οι σπιούνοι και τι στην ουσία έψαχναν οι δεξιοί κι οι Εγγλέζοι.

Ένα παγωμένο πρωινό, ένα στρατιωτικό αυτοκίνητο σταμάτησε στην πόρτα μας. Άγγλοι πηδούσαν με βιάση και φωνές. Τα όπλα προτεταμένα.

– Όλοι στον τοίχο.

Είμαστε ακόμη στα κρεβάτια. Ο πατέρας μου βγήκε με τη φανέλα. Ξεροβόρι μας θέριζε. Στάθηκε πρώτος ο πατέρας και ύστερα, η μαυροφορεμένη οικογένεια στη σειρά.»

Με τα μάτια ενός παιδιού, ταξιδεύουμε στα πέτρινα, αλλά και ηρωικά χρόνια της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, του Εμφυλίου, της μετεμφυλιακής Ελλάδας. Με «ξεναγό» μια αφήγηση ματωμένη, ανεπιτήδευτα φορτισμένη, υποβλητική, αληθινά συγκλονιστική. Αλλά και τις απαράμιλλης αυθεντικότητας μαρτυρίες μαχητριών και μαχητών. Μαρτυρίες που μοιάζουν άλλες φορές με υπόκωφες κραυγές κι άλλες με εσωτερικούς διαλόγους-εξομολογήσεις.

Ο λόγος δωρικός, κοφτός, οι λέξεις αληθινές λεπίδες που κόβουν τη μνήμη και τη σκέψη. Τα πρόσωπα ηρωικά και τραγικά συνάμα: Άνθρωποι, ταγμένοι στον αγώνα για λευτεριά, κοινωνική δικαιοσύνη, ειρήνη. Φιγούρες ζυμωμένες με ανείπωτα βάσανα και πόνο, αλλά ντυμένες με αδάμαστη θέληση. Γυναίκες, άντρες, παιδιά που δεν είχαν ποτέ διλήμματα, που πήραν τόσο φυσικά την απόφαση να πορευτούν το δικό τους δρόμο μαρτυρίου, σαν να ξεκινούσαν για έναν πρωινό περίπατο.

Ένας ιστορικός και λογοτεχνικός θησαυρός που θα χαράξει βαθιά όποιον αντέχει…

Κατηγορίες Βιβλίων
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ
ΑΡΧΕΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ-ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ
ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΔΟΚΙΜΙΑ-ΜΕΛΕΤΕΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ
ΛΕΞΙΚΑ
ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ
ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
ΠΑΙΔΙΚΟ-ΝΕΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
ΠΟΙΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΩΛΗΣΕΙΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ειδικές Περιοχές
ΠΑΙΔΙΚΟ & ΝΕΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
Βιβλία στην κατηγορία
ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ:

 

Κατασκευή: Εκδόσεις ΕΝΤΟΣ 2003