Αναζήτηση βιβλίου:
Υπο κατασκευή
Σύντομα...

Η Δεκαετία της φωτιάς 1912-1922
Από το θρίαμβο στην καταστροφή

 Συγγραφέας
 Κατηγορία
 ΙΣΤΟΡΙΑ
 Έτος Έκδοσης
 2015
 Σελίδες
 288
 Διαστάσεις
 14 Χ 21
 ISBN
 978-960-9492-78-2
 Τιμή
 17   Ευρώ
 
Για το βιβλίο αυτό δεν υπάρχουν κριτικές αναγνωστών. Μπορείτε να γίνεται εσείς ο πρώτος που θα γράψει μια κριτική για το βιβλίο αυτό.
Προσθέστε το δικό σας σχόλιο για το βιβλίο αυτό
Απόσπασμα
από το βιβλίο
«Αφιόν Καραχισάρ, βράδυ της 12ης Αυγούστου 1922.

«.. …» «Είμαστε δυο μερόνυχτα άυπνοι. Στις γραμμές μας υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση. Ψιθυρίζεται πως οι Τούρκοι κάτι σοβαρό ετοιμάζουν….» «…Βρισκόμαστε καθηλωμένοι στις θέσεις μας από πέρσι τον Σεπτέμβρη το…». «… Δεν έχουμε και έγκυρη πληροφόρηση. Τι περιμένουμε; Και γιατί φτάσαμε ως εδώ, στα βάθη της ανατολής; Και αφού ήρθαμε νικώντας ως εδώ τον τούρκο γιατί σταματήσαμε; Αναπάντητα ερωτήματα. Μας το κρύβουν, αλλά εμείς ξέρουμε πως εδώ ήρθαμε για να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα των Άγγλων. Μήπως Άγγλοι αξιωματικοί δεν ήταν εκείνοι που σχεδίασαν όλη αυτή την επιχείρηση στη Μικρά Ασία; Μας έβαλαν μπροστά και εκείνοι κρατάνε τα Στενά, χωρίς να χαλαλίσουν ούτε ένα φαντάρο τους. Θα καθαρίσουμε εμείς για λογαριασμό τους».

Το βιβλίο του Γιώργου Βασιλούλη φωτίζει την ιστορική πορεία της χώρας μας από τους Βαλκανικούς Πολέμους έως τη Μικρασιατική εκστρατεία. Αναλύει το ρόλο του ξένου παράγοντα στη διαμόρφωση του αποτελέσματος της μικρασιατικής εκστρατείας και τον αντίστοιχο της εθνικής αστικής τάξης.

Ο αναγνώστης θα βρει εξηγήσεις για το πώς εξυφάνθηκε η προδοσία των δυο λαών μέσα στα πλαίσια των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, ενώ θα διακρίνει το ρόλο των πολιτικών προσώπων (θετικό και αρνητικό). Παράλληλα, θα εντρυφήσει στην πολιτική σκακιέρα που διαμόρφωσε τις συνθήκες των Σεβρών, των Μουδανιών, της Λωζάνης.

Ο συγγραφέας με μεθοδικό τρόπο ερευνά τα γεγονότα της συγκεκριμένης περιόδου, μέσα από την πλούσια σχετική βιβλιογραφία που καταθέτει, έτσι ώστε να καθιστά το βιβλίο έναν απαραίτητο και ευσύνοπτο οδηγό.

Αυτό όμως που προσδίδει ξεχωριστό χρώμα στο έργο του, είναι πως τολμά και διεισδύει στα αίτια που γέννησαν τις θυελλώδεις αυτές εξελίξεις, θέτει το δάχτυλο «επί τον τύπον των ήλων» και δίνει απαντήσεις σε ό,τι επιμελώς κρύβει η επίσημη ιστοριογραφία: Γιατί στ’ αλήθεια μέσα σε λιγότερο από 10 χρόνια ο «εθνικός θρίαμβος» μετατράπηκε σε μια ανείπωτη τραγωδία;

Το βιβλίο του Γιώργου Βασιλούλη «Η δεκαετία της φωτιάς 1912 -1922» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΝΤΟΣ και διατίθεται σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

Ένα πολύτιμο εγχειρίδιο πολιτικής ιστορίας.

Κατηγορίες Βιβλίων
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ
ΑΡΧΕΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ-ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ
ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΔΟΚΙΜΙΑ-ΜΕΛΕΤΕΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ
ΛΕΞΙΚΑ
ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ
ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
ΠΑΙΔΙΚΟ-ΝΕΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
ΠΟΙΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΩΛΗΣΕΙΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ειδικές Περιοχές
ΠΑΙΔΙΚΟ & ΝΕΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
Βιβλία στην κατηγορία
ΙΣΤΟΡΙΑ:

 

Κατασκευή: Εκδόσεις ΕΝΤΟΣ 2003