Αναζήτηση βιβλίου:
Υπο κατασκευή
Σύντομα...

Φάλτσο η πορεία

 Συγγραφέας
 Κατηγορία
 ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
 Έτος Έκδοσης
 2015
 Σελίδες
 272
 Διαστάσεις
 14 Χ 21
 ISBN
 978-960-9492-74-4
 Τιμή
 15   Ευρώ
 
Για το βιβλίο αυτό δεν υπάρχουν κριτικές αναγνωστών. Μπορείτε να γίνεται εσείς ο πρώτος που θα γράψει μια κριτική για το βιβλίο αυτό.
Προσθέστε το δικό σας σχόλιο για το βιβλίο αυτό
Απόσπασμα
από το βιβλίο
Η έλλειψη οξυγόνου συνέχιζε να την οδηγεί σε σκέψεις μπερδεμένες, εφιαλτικές. Είχε την εντύπωση ότι βυθιζόταν σ` ένα από τα ναυάγια του Αιγαίου τα οποία είχαν συγκλονίσει το Πανελλήνιο. Πνιγόταν σ` ένα από τα παμπάλαια σαπιοκάραβα …

Στα ανοιχτά της θάλασσας, αναρωτιόταν αν ήταν ακόμη ζωντανή.

Γεγονότα και σκέψεις καταχωνιασμένες βαθιά στα σκοτεινά σοκάκια του μυαλού της, έβγαιναν στο φως αλυσιδωτά, όπως λέγεται ότι φέρνουν ολόκληρη τη ζωή μπροστά τους σε λίγα δευτερόλεπτα, όσοι βρίσκονται στο κατώφλι του θανάτου…

«Μάλλον είμαι ζωντανή» συλλογίστηκε, κάνοντας μια υπεράνθρωπη προσπάθεια να πάρει ανάσα. Χάθηκε εκ νέου στις αναμνήσεις της. Βρέθηκε για λίγο στην αγκαλιά του Δημοσθένη, πέρασε απότομα στα μπράτσα του Αντώνη κι αισθάνθηκε να βρίσκεται στα τάρταρα όταν αναγνώρισε τη στολή του διοικητή του τμήματος της γειτονιάς της. Φριχτές, ολοκάθαρες εικόνες τη βομβάρδιζαν ανελέητα… Παλεύοντας με τα κύματα, προσπαθούσε να πείσει τον εαυτό της ότι δεν έβλαψε κανέναν.

…Ο αέρας λιγόστευε στα πνευμόνια της. Κατάφερνε για λίγο να βγει στην επιφάνεια, να αναπνεύσει, να χαλαρώσει. Αμέσως μετά βυθιζόταν και πάλι.

Το περιπετειώδες, ρεαλιστικό, αισθηματικό, πολιτικό, ιστορικό, μυθιστόρημα, Φάλτσο η πορεία, με ρίζες στη Μικρασιατική καταστροφή, την Αντίσταση και τον Εμφύλιο, προεκτάσεις μέχρι το κοντινό και το απώτερο μέλλον, όπου οι επιστήμονες φιλοδοξούν να ανιχνεύουν εξωγήινη ζωή στη σκιά των άστρων, παρασύρει τον αναγνώστη στη δίνη των γεγονότων του τελευταίου μισού αιώνα, μέσα από τη ζωή, τα πάθη, τις φιλοδοξίες, τις αδυναμίες, αλλά και την ανωτερότητα, το μεγαλείο, των πρωταγωνιστών του. Διαδραματίζεται στην Αθήνα του `65, της δικτατορίας και της πρόσφατης κρίσης, το Παρίσι του Γαλλικού Μάη και των ημερών μας, τη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, τη Χιλή του Πινοσέτ, την Κύπρο του Αττίλα και της αναζήτησης των αγνοούμενων, σε πολύβουες πόλεις και μαγευτικές ακτές, ερήμους και παγετώνες. Σκιαγραφεί μια εικόνα της μεταπολεμικής και μέχρι τις ημέρες μας διεθνούς πραγματικότητας, αποτυπώνει την πάλη των λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας για έναν κόσμο διαφορετικό, τον εξοντωτικό ανταγωνισμό και τα οικονομικά συμφέροντα που πλήττουν επιστημονικά ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια, τη διαπλοκή ανθρώπων του πνεύματος με την πολιτική και το μεγάλο κεφάλαιο. Επιστήμονες, καλλιτέχνες, πολιτικοί, βιοπαλαιστές, άνθρωποι του μόχθου, αγνοί ή εγκληματίες, αριβίστες, παραπλανημένοι, δέσμιοι των παθών και των σφαλμάτων τους, μάχονται να επιβιώσουν, να επιβληθούν, να ξεχάσουν, ν` αλλάξουν ζωή, να ξανανάψουν τη φλόγα ενός μεγάλου έρωτα. Ο αναγνώστης μπαίνει στο πετσί τους, μοιράζεται αγωνίες, όνειρα και εφιάλτες. Ποιος θα μείνει αλώβητος από τη μήνη των στοιχείων της φύσης, τον κυκεώνα των αισθημάτων, των φιλοδοξιών, των φαντασμάτων του παρελθόντος, των ενοχών, των μεγάλων συμφερόντων; Ποιοι θα υποκύψουν, ποιοι θα χαθούν; Ποια όνειρα θα γίνουν στάχτη, ποια θα εκπληρωθούν; Πριν από την τελευταία σελίδα, το πέπλο του μυστηρίου σηκώνεται, το τοπίο ξεκαθαρίζει.

Κατηγορίες Βιβλίων
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ
ΑΡΧΕΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ-ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ
ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΔΟΚΙΜΙΑ-ΜΕΛΕΤΕΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ
ΛΕΞΙΚΑ
ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ
ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
ΠΑΙΔΙΚΟ-ΝΕΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
ΠΟΙΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΩΛΗΣΕΙΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ειδικές Περιοχές
ΠΑΙΔΙΚΟ & ΝΕΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
Βιβλία στην κατηγορία
ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ:

 

Κατασκευή: Εκδόσεις ΕΝΤΟΣ 2003