Αναζήτηση βιβλίου:
Υπο κατασκευή
Σύντομα...

ΔΕΣΜΩΤΕΣ ΤΟΥ ΜΟΝΑΡΧΟΦΑΣΙΣΜΟΥ
ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΣΕ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΡΙΕΣ 1949–1963

 Συγγραφέας
 Κατηγορία
 ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
 Έτος Έκδοσης
 2015
 Σελίδες
 334
 Διαστάσεις
 14Χ21
 ISBN
 978–960–9492–75–1
 Τιμή
 16   Ευρώ
 
Για το βιβλίο αυτό δεν υπάρχουν κριτικές αναγνωστών. Μπορείτε να γίνεται εσείς ο πρώτος που θα γράψει μια κριτική για το βιβλίο αυτό.
Προσθέστε το δικό σας σχόλιο για το βιβλίο αυτό
Απόσπασμα
από το βιβλίο
«Ρωτούσαμε τότε να μάθουμε περισσότερα για τον Τατάκη, την ηρωική αυτή μορφή της Μακρονήσου, τον άνθρωπο που πέρασε τα πιο πολλά κι απάνθρωπα βασανιστήρια, ώσπου να ξεψυχήσει κατάμαυρος και καταματωμένος από τα χτυπήματα με ρόπαλα και στυλιάρια από τα κτήνη - αλφαμίτες Κληρονόμο, Λαμπράκο, Βαχλιώτη. Πάνω από ένα χρόνο τον βασάνιζαν καθημερινά. Δεν υπάρχει βασανιστήριο που να μην το δοκίμασαν τ’ ανθρώπινα κτήνη στο κορμί του. Ξυλοδαρμοί με ρόπαλα, συρματόσχοινα, ζωστήρες ατομικοί και ομαδικοί. Κι όσο τον έβλεπαν να μη μιλάει και να μη βογκάει, τόσο τους έπιανε λύσσα...»

(απόσπασμα από το βιβλίο)

Μακρόνησος, φυλακές Λαμίας, Βούρλων Πειραιά, Κεφαλονιάς, Θήβας, Άμφισσας… Ένα μαρτυρικό οδοιπορικό 14 ολόκληρων χρόνων (1949- 1963) σε τόπους εξορίας και σε φυλακές.

Η βασανιστική διαδρομή του Κώστα Πεντεδέκα, μαχητή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, στα κολαστήρια του μετεμφυλιακού κράτους. Η «ανταμοιβή» που επιφύλαξαν οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές – «άξιοι» διάδοχοι των Εγγλέζων – και τα ντόπια ανδρείκελά τους σε χιλιάδες και χιλιάδες αγωνιστών που συνέτριψαν τους φασίστες κατακτητές και πάλεψαν για μια λεύτερη, λαοκρατική Ελλάδα.

Βιώματα και αυθεντικές μαρτυρίες που συγκλονίζουν. ‘Η εκδικητική μανία των πολιτικών εκπροσώπων της αστικής τάξης -είτε Δεξιών είτε Κεντρώων- καθώς και των οργάνων τους που αναλάμβαναν την «αναμόρφωση των απολωλότων του έθνους» με μεσαιωνικού τύπου βασανιστήρια.

Το ανεβοκατέβασμα κυβερνήσεων, το Κυπριακό, η άνοδος της ΕΔΑ, η δολοφονία Λαμπράκη, ο αγώνας για πολιτική αμνηστία ιδωμένα με τη ματιά αυτών που γράψανε την αληθινή ιστορία του λαού και του τόπου.

Πολύτιμες ιστορικές πληροφορίες: Για την οργάνωση και τους αγώνες των δεσμωτών, για τις απεργίες πείνας, για τη μάχη να μετατρέψουν τους ανήλιαγους και υγρούς τάφους των κελιών σε κυψέλες αγωνιστικής στάσης, μόρφωσης, δημιουργίας.

Παράλληλα, θα βρει κανείς ξεχωριστά ντοκουμέντα από τη βιομηχανία δικών και καταδικών που έστηναν τα χαλκεία των κυβερνήσεων και του ιμπεριαλισμού.

Μια πολύτιμη και ακριβή μαρτυρία που σκαλίζει πληγές για να φωτίσει το αύριο…

Το βιβλίο του Κώστα Πεντεδέκα «Δεσμώτες του μοναρχοφασισμού - Χρονικό της ζωής μας σε φυλακές και εξορίες (1949-1963)» κυκλοφορεί τις εκδόσεις ΕΝΤΟΣ, και διατίθεται σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

Κατηγορίες Βιβλίων
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ
ΑΡΧΕΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ-ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ
ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΔΟΚΙΜΙΑ-ΜΕΛΕΤΕΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ
ΛΕΞΙΚΑ
ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ
ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
ΠΑΙΔΙΚΟ-ΝΕΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
ΠΟΙΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΩΛΗΣΕΙΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ειδικές Περιοχές
ΠΑΙΔΙΚΟ & ΝΕΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
Βιβλία στην κατηγορία
ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ:

 

Κατασκευή: Εκδόσεις ΕΝΤΟΣ 2003