Αναζήτηση βιβλίου:
Υπο κατασκευή
Σύντομα...

Ο ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ «ΕΙΡΗΝΗ»
μια ανάλυση της εποχής και του έργου του

 Συγγραφέας
 Κατηγορία
 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ
 Έτος Έκδοσης
 2015
 Σελίδες
 160
 Διαστάσεις
 21X29
 ISBN
 978-960 9492-77-5
 Τιμή
 22   Ευρώ
 
Για το βιβλίο αυτό δεν υπάρχουν κριτικές αναγνωστών. Μπορείτε να γίνεται εσείς ο πρώτος που θα γράψει μια κριτική για το βιβλίο αυτό.
Προσθέστε το δικό σας σχόλιο για το βιβλίο αυτό
Απόσπασμα
από το βιβλίο
«Ξέρει ο Αριστοφάνης ότι οι πιο σκληρά δοκιμαζόμενες τάξεις, οι λαϊκές, τεχνίτες και γεωργοί είναι οι μόνοι που θα βοηθήσουν στο έργο της ειρήνευσης. Ενώ αντίθετα αυτοί που κερδίζουν από την αντάρα του πολέμου, οι οπλουργοί, οι φιλόδοξοι δημαγωγοί και στρατιωτικοί στέκουν εμπόδιο. Σ' όλο το έργο αυτή είναι μια βασική θέση. Οι ήρωες του είναι απλοί χωρικοί, άνθρωποι του μόχθου ή έστω μικροαστοί. Ποτέ δε χρησιμοποιεί ήρωες πλούσιους. Μπορεί να μην είναι πολύ εχθρικός απέναντι τους, αλλά σ’ αυτούς που πλουτίζουν εις βάρος του λαού και στους διεφθαρμένους πλούσιους είναι πολύ σκληρός.»

Βασικός σκοπός της εργασίας της Κλάρας Ζαχαράκη – Γεωργίου σ’ αυτό το βιβλίο είναι να κάνει το αριστοφανικό έργο οικείο στον σημερινό θεατή και να προτείνει για την «Ειρήνη» σκηνογραφικές και ενδυματολογικές λύσεις με σύγχρονους τρόπους, κρατώντας το λυρισμό και την ποίηση που την διακρίνουν. Όπως αναφέρει στον πρόλογό του ο Κώστας Γεωργουσόπουλος η συγγραφέας με τη διατριβή της προσφέρει ένα μοναδικό τεκμήριον έντιμης εργασίας, υπόδειγμα, σχεδόν στα ελληνικά δεδομένα μοναδικό, που για να προσεγγίσει κανείς ένα έργο τέχνης πρέπει να έχει ολιστική αντίληψη των συστατικών του, αν θέλει να μελετήσει ένα και μόνο στοιχείο του.

Ειδικότερα στο βιβλίο εξετάζονται και αναλύονται η γένεση της κωμωδίας, η εξέλιξή της και ο ρόλος της στην Αθηναϊκή Δημοκρατία, καθώς και η ζωή και τα έργα του Αριστοφάνη και τα βασικά χαρακτηριστικά τους. Ακολουθείται, επίσης, το αριστοφανικό έργο μέσα στο πέρασμα του χρόνου, παρουσιάζεται η αντίκρισή του στη σύγχρονη εποχή, αναλύεται το έργο «Ειρήνη» και δίνονται τα σχέδια για τα σκηνικά, τα κοστούμια, τις μάσκες. Το βιβλίο της Κλάρας Ζαχαράκη – Γεωργίου «Ο Αριστοφάνης και το έργο του "Ειρήνη"» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΝΤΟΣ και διατίθεται σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

Κατηγορίες Βιβλίων
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ
ΑΡΧΕΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ-ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ
ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΔΟΚΙΜΙΑ-ΜΕΛΕΤΕΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ
ΛΕΞΙΚΑ
ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ
ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
ΠΑΙΔΙΚΟ-ΝΕΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
ΠΟΙΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΩΛΗΣΕΙΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ειδικές Περιοχές
ΠΑΙΔΙΚΟ & ΝΕΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
Βιβλία στην κατηγορία
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ:

 

Κατασκευή: Εκδόσεις ΕΝΤΟΣ 2003