Αναζήτηση βιβλίου:
Υπο κατασκευή
Σύντομα...

Λίπανση καλλιεργειών υπό κάλυψη

 Συγγραφέας
 Κατηγορία
 ΕΠΙΣΤΗΜΗ
 Έτος Έκδοσης
 2017
 Σελίδες
 112
 Διαστάσεις
 14x21
 ISBN
 978-960-9492-98-0
 Τιμή
 20   Ευρώ
 
Για το βιβλίο αυτό δεν υπάρχουν κριτικές αναγνωστών. Μπορείτε να γίνεται εσείς ο πρώτος που θα γράψει μια κριτική για το βιβλίο αυτό.
Προσθέστε το δικό σας σχόλιο για το βιβλίο αυτό
Απόσπασμα
από το βιβλίο
Πιστεύω ότι ο δρόμος προς τη λίπανση έχει την ίδια σημασία με τη λίπανση , όσο βέβαια αυτή αποποιείται το μηχανιστικό και διεκδικεί το δημιουργικό, διαλεκτικό της χαρακτήρα. Η λίπανση για να «περπατήσει» – για να είναι επιτυχής – χρειάζεται τα πόδια της κι αυτά είναι η γνώση της βιολογίας του φυτού και των οικολογικών του απαιτήσεων.

Η υπό κάλυψη καλλιέργεια και ιδιαίτερα το θερμοκήπιο είναι δύσκολη υπόθεση. Οι τεχνητές συνθήκες προκαλούν μεταβολική ένταση κι αυτή πρέπει να οδηγηθεί προς την κατεύθυνση των υψηλών και ποιοτικών αποδόσεων.

Από μόνη της η καλλιέργεια είναι πολύ αμφίβολο αν θα διαλέξει αυτή την κατεύθυνση. Χρειάζεται λοιπόν περισσή γνώση.

Στην παρούσα εργασία επιδιώξαμε, πρωτίστως, τη συνεύρεση της επιστήμης και της πράξης. Στο πλαίσιο αυτό, εκτός των άλλων, ανακαλέσαμε και τοποθετήσαμε στη θέση που τους πρέπει αιώνιους αφορισμένους από το χώρο των λιπασμάτων (αναφερόμαστε σε εφόδια).

Δηλώσαμε επίσης την αντίθεση, προβάλλοντας τη θέση μας, σε κάποιες «κατεστημένες» γνώσεις, δογματισμούς κλπ. Ενώ δε θεωρήσαμε περιττό να εξηγήσουμε λεπτομερώς κάποιους στοιχειώδεις και, υπό μίαν έννοια, θεμελιώδεις όρους, που με τον καιρό όμως έχουν λάβει χαρακτήρα «δεδομένων», γιατί θεωρούμε ότι πράγματι το θεμέλιο, η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.

Ελπίζουμε ότι ο γεωπόνος και ο αγρότης που θα μελετήσει το βιβλίο θα βρει σ’ αυτό τη χρησιμότητα που ψάχνει.

Το βιβλίο του Λουκά Τ. Πιστόλη «Λίπανση Καλλιεργειών υπό κάλυψη» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΝΤΟΣ και διατίθεται σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

Κατηγορίες Βιβλίων
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ
ΑΡΧΕΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ-ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ
ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΔΟΚΙΜΙΑ-ΜΕΛΕΤΕΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ
ΛΕΞΙΚΑ
ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ
ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
ΠΑΙΔΙΚΟ-ΝΕΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
ΠΟΙΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΩΛΗΣΕΙΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ειδικές Περιοχές
ΠΑΙΔΙΚΟ & ΝΕΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
Βιβλία στην κατηγορία
ΕΠΙΣΤΗΜΗ:

 

Κατασκευή: Εκδόσεις ΕΝΤΟΣ 2003