Αναζήτηση βιβλίου:
Υπο κατασκευή
Σύντομα...

Θαλασσογραφίες Μνήμης

 Συγγραφέας
 Κατηγορία
 ΠΟΙΗΣΗ
 Έτος Έκδοσης
 2017
 Σελίδες
 64
 Διαστάσεις
 17Χ24
 ISBN
 978-960-9492-97-3
 Τιμή
 14   Ευρώ
 
Για το βιβλίο αυτό δεν υπάρχουν κριτικές αναγνωστών. Μπορείτε να γίνεται εσείς ο πρώτος που θα γράψει μια κριτική για το βιβλίο αυτό.
Προσθέστε το δικό σας σχόλιο για το βιβλίο αυτό
Απόσπασμα
από το βιβλίο
«Ήρθε αμέσως στην οθόνη της μνήμης μου η εικόνα του διώροφου κτιρίου στην πλατεία της Φιλοθέης, που κάτω ήταν ένα ζαχαροπλαστείο και μία ΕΒΓΑ, απ’ όπου και τ’ όνομα του μαγαζιού. Από το δεύτερο πάτωμα με σκάλες οδηγούσε σε μια μεγάλη ταράτσα, ένα είδος πίστας, με μεγάφωνα στις τέσσερις γωνιές. Ήταν κάτι σαν εξοχικό κεντράκι χορού για τη νεολαία και τα ερωτευμένα ζευγαράκια, που μετά τον χορό έκαναν και τη βολτίτσα τους στο κοντινό δασάκι, πίσω από το τότε τέρμα των λεωφορείων. Την εποχή εκείνη (τέλη της δεκαετίας του ’50) δεν υπήρχαν οι περίφημες «ντίσκο» για τους πολλούς. Τα λίγα βραδινά κέντρα χορού δεν ήταν προσιτά για τα πορτοφόλια των νέων της μετεφηβείας.»

Με την καρδιά αδάμαστη από το χρόνο και τη μνήμη πλοηγό, η Ράνια Γέροντα συνταιριάζει αρμονικά στους στίχους της το όνειρο με το ταξίδι, τον ουρανό με τη θάλασσα, το πραγματιστικό με το φαντασιακό. Με βάρκα τ’ όνειρο κι αποσκευές τις αναμνήσεις μιας ζωής, τα ποιήματά της μοιάζουν αληθινά ψυχογραφήματα. Αποτυπώματα μιας ψυχής ανήσυχης, ταξιδιάρας, τσιγγάνας, ονειροπόλας.

Μιας ψυχής που γνώρισε προσδοκίες και διαψεύσεις, πάθη και πόνους, τη φουρτούνα και τη

γαλήνη. Πεδίο δόξης μιας τέτοιας ψυχής δε θα μπορούσε παρά να είναι η λατρεμένη μάγισσα, η θάλασσα: αγναντεύει το πέλαγος, ζηλεύει τα θαλασσοπούλια, ανοίγει κουβέντα με το τρεχαντήρι, προσκαλεί το μαΐστρο. Σκαρί θαλασσόδαρτο που αντέχει στο χρόνο και δεν ανέχεται τη σκουριά, δεν προδίδει τη ζωή, δε σηκώνει σημαίες ευκαιρίας. Κι αποζητά να ντυθεί «το πλάτος, το βάθος, τους ανέμους της…»

Το βιβλίο της Ράνια Γέροντα «Θαλασσογραφίες μνήμης», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΝΤΟΣ και διατίθεται σε όλα τα βιβλιοπωλεία. Από τις εκδόσεις ΕΝΤΟΣ κυκλοφορεί και το παρακάτω βιβλίο της συγγραφέα: «Η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει παντού» (ταξιδιωτική λογοτεχνία), «Αναδρομές και σημάδια των καιρών»

Κατηγορίες Βιβλίων
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ
ΑΡΧΕΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ-ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ
ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΔΟΚΙΜΙΑ-ΜΕΛΕΤΕΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ
ΛΕΞΙΚΑ
ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ
ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
ΠΑΙΔΙΚΟ-ΝΕΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
ΠΟΙΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΩΛΗΣΕΙΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ειδικές Περιοχές
ΠΑΙΔΙΚΟ & ΝΕΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
Βιβλία στην κατηγορία
ΠΟΙΗΣΗ:

 

Κατασκευή: Εκδόσεις ΕΝΤΟΣ 2003