Αναζήτηση βιβλίου:
Υπο κατασκευή
Σύντομα...

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΑΣΚΑΡΑΤΟΣ & ΜΙΚΕΛΗΣ ΑΒΛΙΧΟΣ
(Δυο μεγάλοι Κεφαλονίτες σατιρικοί)

 Συγγραφέας
 Κατηγορία
 ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
 Έτος Έκδοσης
 2000
 Σελίδες
 124
 Διαστάσεις
 14x21
 ISBN
 960-8472-71-7
 Τιμή
 14   Ευρώ
 
Για το βιβλίο αυτό δεν υπάρχουν κριτικές αναγνωστών. Μπορείτε να γίνεται εσείς ο πρώτος που θα γράψει μια κριτική για το βιβλίο αυτό.
Προσθέστε το δικό σας σχόλιο για το βιβλίο αυτό
Απόσπασμα
από το βιβλίο
"Η σάτιρα στη στεριανή Ελλάδα δεν είχε αξιόλογους εκπροσώπους κατά τον περασμένον αιώνα... Αντίθετα στα Εφτάνησα είχε βαθιές ρίζες... Πάνω απ' όλους όμως τους Εφτανήσιους σατιρικούς στέκεται ο Κεφαλλονίτης Ανδρέας Λασκαράτος. Μα κι ο Μικέλης Άβλιχος είχε γερή σατιρική φλέβα..."

Γιάννης Κορδάτος

("Ιστορία της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας", τόμος 2ος, σελίδα 787)

Στο πλαίσιο των ΒΙΟΓΡΑΦΙΩΝ, οι εκδόσεις "ΕΝΤΟΣ" παρουσιάζουν το βιβλίο του ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΑΚΚΑΤΟΥ "ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΑΣΚΑΡΑΤΟΣ και ΜΙΚΕΛΗΣ ΑΒΛΙΧΟΣ - Δύο μεγάλοι Κεφαλλονίτες Σατιρικοί".

Η σάτιρα, στα μέσα του 19ου αιώνα και αρχές του 20ού, βρήκε αξιόλογους εκφραστές στα Επτάνησα και σημαντικοί είναι οι Κεφαλλονίτες ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΑΣΚΑΡΑΤΟΣ και ΜΙΚΕΛΗΣ ΑΒΛΙΧΟΣ. Τη ζωή και το έργο τους παρουσιάζει ο Βαγγέλης Σακκάτος μέσα από αποσπάσματα και σχόλια γενικότερα επάνω στις "αμφισβητούμενες" αυτές προσωπικότητες (κάποιοι λένε πως δεν έχουν καμιά λογοτεχνική αξία), που και οι ίδιες αμφισβήτησαν πολιτική και θρησκεία. Ο αφορισμός του Α. Λασκαράτου προβληματίζει τον αναγνώστη, αφού αυτός ο επαναστάτης αναρχικός αριστοκράτης -με συνεχιστή τον Μ. Άβλιχο- ήρθε να "ταράξει τα νερά" της καθεστηκυίας τάξης και να δώσει έναν άλλο "τόνο" στα Γράμματα.

Η αξιόλογη αυτή δουλειά του Κεφαλλονίτη Β. Σακκάτου (παλαιστής κυριολεκτικά και μεταφορικά) μας μεταφέρει στο κλίμα της εποχής, μας δίνει αντιπροσωπευτικά δείγματα-ποιήματα των δύο σατιρικών και μας προκαλεί και εμάς να συγκρίνουμε ή ακόμα και να αμφισβητήσουμε το συγκεκριμένο λογοτεχνικό έργο.

Κατηγορίες Βιβλίων
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ
ΑΡΧΕΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ-ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ
ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΔΟΚΙΜΙΑ-ΜΕΛΕΤΕΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ
ΛΕΞΙΚΑ
ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ
ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
ΠΑΙΔΙΚΟ-ΝΕΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
ΠΟΙΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΩΛΗΣΕΙΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ειδικές Περιοχές
ΠΑΙΔΙΚΟ & ΝΕΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
Βιβλία στην κατηγορία
ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ:

 

Κατασκευή: Εκδόσεις ΕΝΤΟΣ 2003