Αναζήτηση βιβλίου:
Υπο κατασκευή
Σύντομα...

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΥΛΛΗΣ. ΜΑΧΗΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΕΥΩΝ ΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ

 Συγγραφέας
 Κατηγορία
 ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
 Έτος Έκδοσης
 1999
 Σελίδες
 148
 Διαστάσεις
 17x21
 ISBN
 960-8472-59-8
 Τιμή
 18   Ευρώ
 
Για το βιβλίο αυτό δεν υπάρχουν κριτικές αναγνωστών. Μπορείτε να γίνεται εσείς ο πρώτος που θα γράψει μια κριτική για το βιβλίο αυτό.
Προσθέστε το δικό σας σχόλιο για το βιβλίο αυτό
Απόσπασμα
από το βιβλίο
«Ο πρωταθλητής των 400 μέτρων Βασίλης Σύλλης πότισε με ιδρώτα τον πρώτο διάδρομο του Καλλιμάρμαρου κι έβγαλε πολεμικές τις κραυγές του στο "έλα" του Σταδίου, βλέποντας το νήμα του τερματισμού. Στο "σύρε" των 400 μέτρων άφηνε τους αντιπάλους δρομείς να εξοντώνονται, ενώ καραδοκούσε σαν τον κυνηγό το θήραμά του, να χιμήξει νικητής στο άλλο μισό της διαδρομής».

Μία από τις πιο μυθικές προσωπικότητες του ελληνικού στίβου, τον Βασίλη Σύλλη, πρωταθλητή και βαλκανιονίκη των 400 μ. τη δεκαετία του 1950, παρουσιάζει στο τελευταίο του βιβλίο ο διευθυντής του ΣΕΓΑΣ Δημήτρης Μπαγέρης.

Η αθλητική ιστορία του «Βασίλη Σύλλη, μαχητή εφημερεύοντος του Στίβου», μέσα και έξω από την κονίστρα, όπως την αφηγήθηκε ο ίδιος, οι συναθλητές του, οι φίλαθλοι, ο Τύπος και το χρονόμετρο.

Στο βιβλίο που προλογίζει ο κορυφαίος αθλητικογράφος και ιστορικός του αθλητισμού, Πέτρος Λινάρδος, περιλαμβάνονται συνομιλίες του Δ. Μπαγέρη με τους Β. Σύλλη, Ζβ. Σαμπόλοβιτς, Ντ. Βεντίκο, Χρ. Πιερράκο, Κ. Παπαναστασίου, Ευ. Μιχαήλ, Άρη Καραγεώργο, Χρ. Μήτσικα, Β. Δεπάστα, Γ. Παπαβασιλείου, Β. Σφακιανάκη, Π. Βεντίκο, Ν. Γεωργόπουλο, Γ. Μαντζώρο, Φ. Αργυρίου, Ν. Ρεγκούκο, Β. Φουντουκίδη, Αλ. Φρούσιο και Γ. Πιντέρη.

Ο Γιάννης Κυριακός έχει συγγράψει το αθλητικό ημερολόγιο-οδοιπορικό του Β. Σύλλη, ενώ στο βιβλίο περιέχονται και άρθρα από τον Τύπο της εποχής, πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων, καθώς και φωτογραφίες από τους αγώνες και τους συναθλητές του Έλληνα πρωταθλητή.

Το μοναδικό αθλητικό ντοκουμέντο «Βασίλης Σύλλης. Μαχητής Εφημερεύων του Στίβου» μπορείτε να τα βρείτε σε όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία και στις εκδόσεις «ΕΝΤΟΣ».

Κατηγορίες Βιβλίων
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ
ΑΡΧΕΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ-ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ
ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΔΟΚΙΜΙΑ-ΜΕΛΕΤΕΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ
ΛΕΞΙΚΑ
ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ
ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
ΠΑΙΔΙΚΟ-ΝΕΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
ΠΟΙΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΩΛΗΣΕΙΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ειδικές Περιοχές
ΠΑΙΔΙΚΟ & ΝΕΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
Βιβλία στην κατηγορία
ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ:

 

Κατασκευή: Εκδόσεις ΕΝΤΟΣ 2003