Αναζήτηση βιβλίου:
Υπο κατασκευή
Σύντομα...

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΙΒΡΙΣΑΡΙ

 Συγγραφέας
 Κατηγορία
 ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ
 Έτος Έκδοσης
 2000
 Σελίδες
 224
 Διαστάσεις
 14x21
 ISBN
 960-8472-79-2
 Τιμή
 15   Ευρώ
 
Για το βιβλίο αυτό δεν υπάρχουν κριτικές αναγνωστών. Μπορείτε να γίνεται εσείς ο πρώτος που θα γράψει μια κριτική για το βιβλίο αυτό.
Προσθέστε το δικό σας σχόλιο για το βιβλίο αυτό
Απόσπασμα
από το βιβλίο
"...Δύσβατος ο δρόμος του Γολγοθά τους, κι ο Σταυρός του μαρτυρίου τους βαρύς. Ανακατωμένοι από διάφορες επαρχίες και πόλεις της ιωνικής γης, μα με κοινούς καημούς και πόνους, με κοινές πίκρες, μα και μ' έναν κοινό σκοπό: Το καταστάλαγμα σ' ένα κομμάτι γης, που να φυτέψουν τα ονείρατά τους και τους σπόρους της μελλούμενης γενιάς. Απ' τα κοντινά νησιά της Μικρασίας μέχρι την Κρήτη κι απ' τη Μακεδονία μέχρι την Αττική, προσφυγοσυνοικισμοί. Ανάμεσα σ' όλους τούτους και οι Σιβρισαριανο, αρχίζουν ν' ανασταίνουν τις καινούργιες πατρίδες. Συνοικισμοί και δρόμοι παίρνουν τις ονομασίες των πόλεων, των χωριών, των ηρώων τους..."

Ο συγγραφέας και δάσκαλος Γιάννης Γ. Κουβάς, με όλη του την αγάπη προς την πατρίδα, την Ιωνία, κάνει μια ολοκληρωμένη παρουσίαση της καθημερινής ζωής των λεγομένων προσφύγων, των στοιχείων που συνθέτουν το Μικρασιατικό πολιτισμό, κάποιων γεγονότων που αντικατοπτρίζουν την "ψυχή" των μετέπειτα Ελλήνων Μικρασιατών.

Το βιβλίο τούτο αφιερώνεται στη ΜΝΗΜΗ των Σιβρισαριανών νεκρών σ' οποιαδήποτε γη κι αν θάφτηκαν. Είναι ένα μνημόσυνο γι' αυτούς που αγαπήσαμε και μας αγάπησαν. Γι' αυτούς που τη δάδα τους κρατάμε αναμμένη για να μην ξεχνάμε τη ρίζα μας. Τη ρίζα της ιωνικής γης. Του Σιβρισαριού.

Σ' αυτό το αφιέρωμα, "Το χωριό μας το Σιβρισάρι", βοήθησαν κι άλλοι που τώρα "είναι θαμμένοι στη γη της καινούριας πατρίδας τους".

Με κάποιους χάρτες, αρχεία και πλούσιο φωτογραφικό υλικό κυκλοφορεί η νέα αυτή συμπληρωμένη έκδοση από τις εκδόσεις "ΕΝΤΟΣ", που πάντα στάθηκαν με περισσή ευαισθησία απέναντι στους "Μικρασιάτες".

Κατηγορίες Βιβλίων
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ
ΑΡΧΕΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ-ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ
ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΔΟΚΙΜΙΑ-ΜΕΛΕΤΕΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ
ΛΕΞΙΚΑ
ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ
ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
ΠΑΙΔΙΚΟ-ΝΕΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
ΠΟΙΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΩΛΗΣΕΙΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ειδικές Περιοχές
ΠΑΙΔΙΚΟ & ΝΕΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
Βιβλία στην κατηγορία
ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ:

 

Κατασκευή: Εκδόσεις ΕΝΤΟΣ 2003