Αναζήτηση βιβλίου:
Υπο κατασκευή
Σύντομα...

ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

 Συγγραφέας
 Κατηγορία
 ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ
 Έτος Έκδοσης
 1999
 Σελίδες
 320
 Διαστάσεις
 14x21
 ISBN
 960-90979-0-1
 Τιμή
 12,06   Ευρώ
 
Για το βιβλίο αυτό δεν υπάρχουν κριτικές αναγνωστών. Μπορείτε να γίνεται εσείς ο πρώτος που θα γράψει μια κριτική για το βιβλίο αυτό.
Προσθέστε το δικό σας σχόλιο για το βιβλίο αυτό
Απόσπασμα
από το βιβλίο
"Η γραφή του αντανακλά εκείνο το ξεχωριστό λεσβιακό άρωμα και χρώμα. Το βιβλίο αυτό ζωγραφίζει το πορτραίτο ενός κόσμου που έφυγε. Ενός κόσμου που αρνιόταν επίμονα ό,τι τον είχε κατακυριεύσει. Τη μιζέρια. Οι άνθρωποι του Π. Κοντέλλη ήξεραν, μέσα στη φτώχεια τους, να εκτιμούν τη ζωή και τις αξίες της. Πίστεψαν και αγωνίστηκαν έχοντας μπροστά τους το όραμα ενός καλύτερου κόσμου".

Σκηνές από τη ζωή της Λέσβου ζωντανεύουν μέσα στις σελίδες του βιβλίου "Ζωγραφιές του παλιού καιρού", του πολυβραβευμένου συγγραφέα Πάνου Κοντέλλη, ο οποίος συγκέντρωσε περίπου εκατό μικρές ιστορίες που καλύπτουν μία περίοδο πενήντα ετών και έχουν ως κεντρικό άξονα την αισιοδοξία.

Θέματα από το χωριό, τη μικρασιατική παράδοση, τα μαθητικά χρόνια, τις πρώτες αγάπες, τις φιλίες, την Κατοχή, την ΕΑΜική αντίσταση, τον αγώνα για την επιβίωση. "Δεν είναι ούτε μυθιστόρημα ούτε διήγημα ούτε χρονικό. Είναι μόνο αυτό που λέει ο ίδιος ο συγγραφέας: μνήμες", υπογραμμίζει ο Τ. Χατζηαναγνώστου (περ. "Λεσβιακή Παροικία", Οκτ. '98).

"Πρόκειται για ηθογραφικά διαμάντια, με τους ήρωές τους άριστα ψυχογραφημένους και με τους χαρακτήρες τους ατόφιους και ολοζώντανους. Θαρρείς πως βλέπεις και ακούς τους ήρωες του, μέσα από το χαριτωμένο ιδιωματικό λόγο τους", σημειώνει ο Κ. Καραστάθης στο περιοδικό "Αιολικά Γράμματα" (τ. 175).

Το βιβλίο κοσμείται από σχέδια και φωτογραφίες. Οι "Ζωγραφιές του παλιού καιρού", του Πάνου Κοντέλλη, διατίθενται από τις εκδόσεις "ΕΝΤΟΣ".

Κατηγορίες Βιβλίων
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ
ΑΡΧΕΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ-ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ
ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΔΟΚΙΜΙΑ-ΜΕΛΕΤΕΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ
ΛΕΞΙΚΑ
ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ
ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
ΠΑΙΔΙΚΟ-ΝΕΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
ΠΟΙΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΩΛΗΣΕΙΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ειδικές Περιοχές
ΠΑΙΔΙΚΟ & ΝΕΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
Βιβλία στην κατηγορία
ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ:

 

Κατασκευή: Εκδόσεις ΕΝΤΟΣ 2003