Αναζήτηση βιβλίου:
Υπο κατασκευή
Σύντομα...

ΔΟΞΑ ΕΝ ΥΨΙΣΤΟΙΣ ΘΕΩ ΚΑΙ ΕΠΙ ΓΗΣ ΠΟΛΕΜΟΙ

 Συγγραφέας
 Κατηγορία
 ΔΟΚΙΜΙΑ-ΜΕΛΕΤΕΣ
 Έτος Έκδοσης
 2000
 Σελίδες
 192
 Διαστάσεις
 14x21
 ISBN
 960-8472-70-9
 Τιμή
 15   Ευρώ
 
Για το βιβλίο αυτό δεν υπάρχουν κριτικές αναγνωστών. Μπορείτε να γίνεται εσείς ο πρώτος που θα γράψει μια κριτική για το βιβλίο αυτό.
Προσθέστε το δικό σας σχόλιο για το βιβλίο αυτό
Απόσπασμα
από το βιβλίο
«Πραγματικά είναι φανταστικό! Είναι αδιανόητο! Περισσότερες απ’ τις μισές πολεμικές συρράξεις και φονικές μάχες είχαν ως αιτία θρησκευτικές-εκκλησιαστικές-δογματικές διαφορές-έριδες-παραφροσύνες και μικρότητες προσωπικών ελατηρίων! Μα είναι ανθρώπινη λογική αυτό; Έτσι πρέπει να διοικείται η κάθε Εκκλησία; Αυτή τη λογική διδάχθηκαν ορισμένοι ιεράρχες από την όποια θρησκεία ’’λατρεύουν και υπηρετούν’’;»

Τέσσερις χιλιετίες ιστορίας κατέδειξαν σε όλους πως καμία θρησκεία ή δόγμα δεν ωφέλησαν στη διατήρηση ή την εμπέδωση της ειρήνης σε παγκόσμιο ή έστω σε τοπικό επίπεδο. Αντίθετα, κάθε έτος ξεσπούσε και ένας καινούργιος πόλεμος και κάθε εποχή έπαιρνε το όνομά της από τις ισχυρότερες πολεμικές συγκρούσεις, επαναστάσεις ή πράξεις βίας. Πολλές από τις συγκρούσεις αυτές, μάλιστα, έγιναν εν ονόματι της θρησκείας, με τα όπλα των επιτιθεμένων να ευλογούνται από αρχιερείς και ιερωμένους.

Μελετώντας διεξοδικά την ιστορία της ανθρωπότητας, τη διδασκαλία των θρησκειών από την εμφάνισή τους έως σήμερα, αλλά και τις κοινωνικές συνθήκες που συνέβαλαν στην ανατροπή της ειρηνικής συμβίωσης των λαών, ο Πάνος Nικολινάκος καταθέτει τη δική του εκδοχή για το θεολογικό, πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό χαρακτήρα της Θείας Λατρείας.

Η ενδιαφέρουσα μελέτη συνοδεύεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό, χάρτες και διαγράμματα. Πωλείται σε όλα τα βιβλιοπωλεία και στις εκδόσεις "ΕΝΤΟΣ"

Κατηγορίες Βιβλίων
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ
ΑΡΧΕΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ-ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ
ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΔΟΚΙΜΙΑ-ΜΕΛΕΤΕΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ
ΛΕΞΙΚΑ
ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ
ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
ΠΑΙΔΙΚΟ-ΝΕΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
ΠΟΙΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΩΛΗΣΕΙΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ειδικές Περιοχές
ΠΑΙΔΙΚΟ & ΝΕΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
Βιβλία στην κατηγορία
ΔΟΚΙΜΙΑ-ΜΕΛΕΤΕΣ:
-«O τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου»
-Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ
-ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΕΡΙ ΖΩΗΣ
-ΟΙ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ
-ΔΟΞΑ ΕΝ ΥΨΙΣΤΟΙΣ ΘΕΩ ΚΑΙ ΕΠΙ ΓΗΣ ΠΟΛΕΜΟΙ
-ΤΑ ΜΝΗΜΙΔΙΑ
-Ο ΑΝΘΡΩΠΟΠΙΘΗΚΟΣ

 

Κατασκευή: Εκδόσεις ΕΝΤΟΣ 2003