Αναζήτηση βιβλίου:
Υπο κατασκευή
Σύντομα...

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΠΙΘΗΚΟΣ

 Συγγραφέας
 Κατηγορία
 ΔΟΚΙΜΙΑ-ΜΕΛΕΤΕΣ
 Έτος Έκδοσης
 2001
 Σελίδες
 104
 Διαστάσεις
 14x21
 ISBN
 960-8472-87-3
 Τιμή
 11   Ευρώ
 
Για το βιβλίο αυτό δεν υπάρχουν κριτικές αναγνωστών. Μπορείτε να γίνεται εσείς ο πρώτος που θα γράψει μια κριτική για το βιβλίο αυτό.
Προσθέστε το δικό σας σχόλιο για το βιβλίο αυτό
Απόσπασμα
από το βιβλίο
"Οι Κύριοι της γης σκοτώνουν αλύπητα όποιο ίχνος ζωής δούνε με τα μάτια τους, για να κερδίσουν την επίγεια βασιλεία τους. Οι Κύριοι του ουρανού σκοτώνουν αλύπητα την αιώνια Συμπαντική ζωή, για να μείνουν μόνοι και κυρίαρχοι του Σύμπαντος μέσα στο αιώνιο σκοτάδι. Ο ανθρωποπίθηκος δούλος άνθρωπος της γης λατρεύει ακόμα την αιώνια βασιλεία, την αιώνια κόλαση του κάθε ουράνιου Κυρίου. Ο άνθρωπος της γης δεν κατάλαβε ακόμα πως έχει και εγκέφαλο".

"Μονόφθαλμο" ονομάζει ο φυσικός Παναγιώτης Μπαστάνης το "μικρόβιο" που "σκοτώνει" τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Έχοντας αναλύσει τα υπαρξιακά προβλήματα της ανθρώπινης οντότητας εργαζόμενος στην Ελλάδα και σε χώρες της Αφρικής και της Ασίας, ο συγγραφέας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο "μονόφθαλμος" δεν είναι τίποτε περισσότερο από το "μάτι του Θεού" που ελέγχει και καθοδηγεί τις ανθρώπινες συμπεριφορές ή το "τρίτο μάτι" που υποδουλώνει την ελεύθερη βούληση και ποδηγετεί την εσωτερική φύση του ανθρώπου.

"Ο Ανθρωποπίθηκος" είναι η τελευταία αλυσίδα στον κρίκο των εργασιών που έχει συγγράψει ο Π. Μπαστάνης σχετικά με τον προαιώνιο ρόλο των θεϊκών λόγων και επιταγών στην κοινωνία των ανθρώπων. Παραθέτοντας γεγονότα από την παγκόσμια ιστορία και στοιχεία από τις γραφές διαφόρων θρησκειών, ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος αδρανοποιείται όταν το άτομο αποφασίζει να τεθεί "υπό τις διαταγές" των "ουράνιων κυρίων".

Τότε, ξεκινά ένας ατελείωτος πόλεμος, όπου τα πιο δυνατά όντα "κατατρώνε" τα πιο αδύνατα, προκειμένου να επικρατήσουν στο σύμπαν. Μόνος τρόπος για να απαλλαγεί ο "συμπαντικός κόσμος" από την καταδίκη του "μονόφθαλμου μικροβίου" είναι να χρησιμοποιήσει ο άνθρωπος τη σκέψη του, εκμεταλλευόμενος τα πλεονεκτήματα που του δίνει η επιστήμη, η σκέψη και ο κριτικός λόγος.

Από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα που παραθέτει ο συγγραφέας είναι εκείνο που αναφέρεται στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 και στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα που ακολούθησε.

Η μελέτη "Ο Ανθρωποπίθηκος", του Παναγιώτη Μπαστάνη, διατίθεται από τις εκδόσεις "ΕΝΤΟΣ" και όλα τα βιβλιοπωλεία.

Κατηγορίες Βιβλίων
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ
ΑΡΧΕΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ-ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ
ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΔΟΚΙΜΙΑ-ΜΕΛΕΤΕΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ
ΛΕΞΙΚΑ
ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ
ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
ΠΑΙΔΙΚΟ-ΝΕΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
ΠΟΙΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΩΛΗΣΕΙΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ειδικές Περιοχές
ΠΑΙΔΙΚΟ & ΝΕΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
Βιβλία στην κατηγορία
ΔΟΚΙΜΙΑ-ΜΕΛΕΤΕΣ:
-«O τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου»
-Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ
-ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΕΡΙ ΖΩΗΣ
-ΟΙ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ
-ΔΟΞΑ ΕΝ ΥΨΙΣΤΟΙΣ ΘΕΩ ΚΑΙ ΕΠΙ ΓΗΣ ΠΟΛΕΜΟΙ
-ΤΑ ΜΝΗΜΙΔΙΑ
-Ο ΑΝΘΡΩΠΟΠΙΘΗΚΟΣ

 

Κατασκευή: Εκδόσεις ΕΝΤΟΣ 2003