Αναζήτηση βιβλίου:
Υπο κατασκευή
Σύντομα...

«O τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου»

 Συγγραφέας
 Κατηγορία
 ΔΟΚΙΜΙΑ-ΜΕΛΕΤΕΣ
 Έτος Έκδοσης
 2015
 Σελίδες
 296
 Διαστάσεις
 17Χ24
 ISBN
 978-960- 9492-62-1
 Τιμή
 18   Ευρώ
 
Υπάρχουν οι ακόλουθες κριτικές για το βιβλίο αυτό.
Μάρκος
25/2/2017

Ο Τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου
Τα ερευνητικά δεδομένα και η επιστημονική τεκμηρίωση που αναπτύσσει ο κ. Μέλλιος σχετικά με τον τάφο του Μεγάλου Αλέξανδρου είναι τόσο ισχυρά που συνομολογούν ότι ο τάφος ΙΙ της Βεργίνας ανήκει στον Μέγα Αλέξανδρο και όχι στον πατέρα του Φίλιππο Β'. Θα πρότεινα, λοιπόν, όποιον τον ενδιαφέρει το θέμα να αγοράσει το βιβλίο. Στο βιβλίο υπάρχουν και στοιχεία που αναφέρονται στη ζωή και τη δράση του Μέγαλέξανδου. Ως εκπαιδευτικός θα σταθώ στον λεγόμενο "Όρκο του Μεγάλου Αλεξάνδρου" που έκανε στην πόλη Ώπη της Ασσυρίας, αναδεικνύοντας ζητήματα αγωγής, παιδείας, πολιτισμού και ανθρωπισμού.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο για το βιβλίο αυτό
Απόσπασμα
από το βιβλίο
«Όμως η αμφισβήτηση ότι ο τάφος αυτός δεν είναι του Φιλίππου δεν ξεκίνησε από αυτά που αναφέρουν οι πηγές για τον τόπο ταφής του Αλεξάνδρου, αλλά με την μελέτη της τοιχογραφίας του Τάφου II της Βεργίνας, του δεκαεξάκτινου αστεριού όπου υπάρχει στο κάλυμμα της χρυσής λάρνακας που περιέχει τα οστά του νεκρού, και του χρυσού στεφανιού από κλαδιά με φύλλα και καρπούς βελανιδιάς που βρέθηκε πάνω στα οστά του βασιλιά. Η μελέτη αυτών των τριών βασικών και καθοριστικών στοιχείων για την ταυτότητα του νεκρού εδραίωσε την πεποίθησή μας ότι αυτός είναι ο τάφος του Μεγαλέξανδρου.»

(απόσπασμα από το βιβλίο)

Ο δημιουργός της έρευνας με τίτλο «Ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου» επιχειρεί, προβάλλοντας στοιχεία και επιχειρήματα που προκαλούν το ενδιαφέρον κάθε αναγνώστη, να θεμελιώσει την άποψη του ότι ο Τάφος στη Βεργίνα που αποδίδεται στον Φίλιππο Β΄ δεν ανήκει σε αυτόν, αλλά στο γιο του, τον Αλέξανδρο τον Γ΄, γνωστό στους περισσότερους ως Μέγα. Πέρα από τα σχετικά επιχειρήματα ο ερευνητής μας παραθέτει σειρά από πληροφορίες και φωτογραφίες που, πέρα από το να αιτιολογούν την άποψη του, προκαλούν το ενδιαφέρον του αναγνώστη καθώς αναφέρονται σε σειρά από πρόσωπα και ήρωες που αποτελούν σημείο αναφοράς τόσο για τη μυθολογία όσο και για την αρχαία ελληνική ιστορία.

Ο ερευνητής παρουσιάζει το έργο του με τρόπο που να επιτρέπει την προσέγγιση και κατανόηση του από οποιονδήποτε αναγνώστη, καθιστώντας έτσι το πόνημά του άξιο ανάγνωσης από όποιον επιθυμεί να περιπλανηθεί στα μονοπάτια της αρχαιοελληνικής ιστορίας.

Το βιβλίο του Χρήστου Μέλλιου «Ο τάφος του Μεγάλου Αλέξανδρου» διατίθεται από όλα τα βιβλιοπωλεία και τις εκδόσεις ΕΝΤΟΣ.

Κατηγορίες Βιβλίων
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ
ΑΡΧΕΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ-ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ
ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΔΟΚΙΜΙΑ-ΜΕΛΕΤΕΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ
ΛΕΞΙΚΑ
ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ
ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
ΠΑΙΔΙΚΟ-ΝΕΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
ΠΟΙΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΩΛΗΣΕΙΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ειδικές Περιοχές
ΠΑΙΔΙΚΟ & ΝΕΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
Βιβλία στην κατηγορία
ΔΟΚΙΜΙΑ-ΜΕΛΕΤΕΣ:
-«O τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου»
-Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ
-ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΕΡΙ ΖΩΗΣ
-ΟΙ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ
-ΔΟΞΑ ΕΝ ΥΨΙΣΤΟΙΣ ΘΕΩ ΚΑΙ ΕΠΙ ΓΗΣ ΠΟΛΕΜΟΙ
-ΤΑ ΜΝΗΜΙΔΙΑ
-Ο ΑΝΘΡΩΠΟΠΙΘΗΚΟΣ

 

Κατασκευή: Εκδόσεις ΕΝΤΟΣ 2003