Αναζήτηση βιβλίου:
Υπο κατασκευή
Σύντομα...

ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΕΙΧΑΝ ΠΑΝΤΑ ΧΡΩΜΑ ΚΟΚΚΙΝΟ

 Συγγραφέας
 Κατηγορία
 ΠΑΙΔΙΚΟ-ΝΕΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
 Έτος Έκδοσης
 2000
 Σελίδες
 112
 Διαστάσεις
 14x21
 ISBN
 960-8472-67-9
 Τιμή
 9   Ευρώ
 
Για το βιβλίο αυτό δεν υπάρχουν κριτικές αναγνωστών. Μπορείτε να γίνεται εσείς ο πρώτος που θα γράψει μια κριτική για το βιβλίο αυτό.
Προσθέστε το δικό σας σχόλιο για το βιβλίο αυτό
Απόσπασμα
από το βιβλίο
"Κοίταξα γύρω μου. Όλα τα μάτια πάνω μου κολλημένα. Αυστηροί. Έχω την εντύπωση πως εκείνη την ώρα όλοι τους θα μου 'διναν από ένα χαστούκι. Έκλεισα τα μάτια μου κι άρχισα να θυμάμαι: Ήταν Μάης κι ήμουν στην έκτη τάξη. Είχαμε πάει ημερήσια εκδρομή στην παραλία. Παίξαμε, κολυμπήσαμε. Το μεσημέρι ξαπλώσαμε κάτω απ' τα πεύκα. Μισόκλεινα τα μάτια, κοίταζα τα κουκουνάρια κι έπλαθα με τη φαντασία μου εικόνες".

Τη ζωή χωρίς όνειρα και προοπτική για τα παιδιά που αναγκάστηκαν να ζήσουν στο εξωτερικό, μακριά από τις ρίζες τους, αποδίδει ο Χρήστος Ταρναράς, συνδυάζοντας τις πιο σκληρές εικόνες της καθημερινότητας με τις πιο τρυφερές στιγμές της παιδικής ηλικίας.

Τα "παιδιά των φαναριών" ξυπνούν την ανθρώπινη συνείδησή μας, που ποδοπατείται από την ξενοφοβία, το ρατσισμό και την απόρριψη για οτιδήποτε βρίσκεται έξω από τα στενά πλαίσια μίας συμβατικής ζωής. Με ευαισθησία περιγράφεται η διέξοδος που βρίσκει στη ζωγραφική ένα από τα ξενιτεμένα παιδιά, καθώς και η προσπάθεια που καταβάλλει παράλληλα για την ανεύρεση των χαμένων του γονιών.

Έχοντας συνεχώς στη μνήμη του το πατρικό σπίτι, αποφασίζει στα είκοσί του χρόνια να ξεκινήσει μια νέα περιπέτεια: εκείνη της επιστροφής

Με γλώσσα απλή κι ελκυστική, ο Χρήστος Ταρναράς μας εισάγει στον ιδιαίτερο κόσμο των παιδιών της προσφυγιάς, αναγκάζοντάς μας να ασκήσουμε κριτική στην προσωπική μας στάση τόσο απέναντι στα προσφυγόπουλα όσο και απέναντι στην ίδια τη ζωή.

Το μυθιστόρημα "Τα φανάρια είχαν πάντα χρώμα κόκκινο" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "ΕΝΤΟΣ" και διατίθεται από όλα τα βιβλιοπωλεία.

Κατηγορίες Βιβλίων
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ
ΑΡΧΕΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ-ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ
ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΔΟΚΙΜΙΑ-ΜΕΛΕΤΕΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ
ΛΕΞΙΚΑ
ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ
ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
ΠΑΙΔΙΚΟ-ΝΕΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
ΠΟΙΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΩΛΗΣΕΙΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ειδικές Περιοχές
ΠΑΙΔΙΚΟ & ΝΕΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
Βιβλία στην κατηγορία
ΠΑΙΔΙΚΟ-ΝΕΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ:
-ΕΛΟ ΚΑΡΑΜΕΛΟ!
-ΟΙ ΧΕΡΟΥΚΛΕΣ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΝΙΚΟΥ
-Ο ΠΟΤΑΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΕΡΓΙΟΣ
-ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΕΙΧΑΝ ΠΑΝΤΑ ΧΡΩΜΑ ΚΟΚΚΙΝΟ
-Ο ΗΛΙΟΣ ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΣΤΑ ΧΙΟΝΙΑ
-ΤΟ ΜΕΓΑ ΣΥΜΒΑΝ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ
-ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ
-Ο ΤΟΝΗΣ ΚΑΙ Η ΜΑΓΙΚΗ ΠΟΡΤΑ
-ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ
-ΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΤΟΥ ΓΑΒΡΙΗΛ
-ΠΩΣ Η ΠΟΛΗ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΗΝ ΑΛΚΗΣΤΗ
-ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

 

Κατασκευή: Εκδόσεις ΕΝΤΟΣ 2003