Αναζήτηση βιβλίου:
Υπο κατασκευή
Σύντομα...

Ο ΤΟΝΗΣ ΚΑΙ Η ΜΑΓΙΚΗ ΠΟΡΤΑ

 Συγγραφέας
 Κατηγορία
 ΠΑΙΔΙΚΟ-ΝΕΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
 Έτος Έκδοσης
 2012
 Σελίδες
 72
 Διαστάσεις
 17x24
 ISBN
 978-960-9492-26-3
 Τιμή
 6   Ευρώ
 
Για το βιβλίο αυτό δεν υπάρχουν κριτικές αναγνωστών. Μπορείτε να γίνεται εσείς ο πρώτος που θα γράψει μια κριτική για το βιβλίο αυτό.
Προσθέστε το δικό σας σχόλιο για το βιβλίο αυτό
Απόσπασμα
από το βιβλίο
«Ο Τόνης ανακάλυψε πως αυτό που 'χε κάνει, είχε φέρει την ευτυχία σε δύο ανθρώπους που αγαπούσε πάρα πολύ, στον πατέρα και στη μητέρα του. Δεν είναι για τα χρήματα. Τα λεφτά μόνα τους δεν λύνουν κανένα πρόβλημα. Κάτι στο χαρακτήρα και στη συμπεριφορά του Τόνη Μακ Τάβις Λέβυ, είχε αλλάξει».

Το φανταστικό ταξίδι του μικρού Τόνη στην παλιά Αμερική, η περιπλάνησή του στη χώρα των Ινδιάνων και η γνωριμία του με τους ιθαγενείς της «Πράσινης Ηπείρου» αποτελούν την αφορμή για να ξεδιπλώσει ο διάσημος Αμερικανός συγγραφέας Χάουαρντ Φαστ το μύθο του παιδικού του μυθιστορήματος.

Ο Τόνης, ένα παιδί των ανατολικών συνοικιών της Νέας Υόρκης τη δεκαετία του 1920, ανακαλύπτει στην αυλή του σπιτιού του τη μαγική πόρτα που τον οδηγεί στο μικρό χωριουδάκι των Ολλανδών, που εξελίχθηκε στο μητροπολιτικό κέντρο της Νέας Υόρκης.

Μέσα από τα βιώματα στο ρεαλιστικό και το φανταστικό κόσμο και το πέρασμα από την παιδική στην εφηβική ηλικία, ο Τόνης ανακαλύπτει ότι ο αγώνας είναι το μοναδικό κλειδί που μπορεί να ανοίξει τη μαγική πόρτα, ώστε να γίνει περισσότερο ανθρώπινη η ζωή και η κοινωνία.

«Ο Τόνης και η μαγική πόρτα» αποτελεί ένα διδακτικό παιδικό διήγημα, γραμμένο με χιούμορ και σεβασμό για την παράδοση και τον πολιτισμό των Ινδιάνων. Εκδόθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1956, δαπάναις της Αλίκης Παπαθεολόγου (που έκανε τη μετάφραση) και της 'Αννας Αμπατιέλου. Ωστόσο, τα βιβλία που προσέφεραν οι δύο ΕΠΟΝίτισσες στην Οργάνωση Δημοκρατικών Γυναικών, προκειμένου να τα διανείμει σε μαθητές, κατασχέθηκαν από την Ασφάλεια.

Η δεύτερη έκδοση έγινε σαράντα τρία χρόνια μετά, με την επιμέλεια της Αν. Αμπατιέλου, ως φόρος τιμής στην πρόωρα χαμένη συναγωνίστριά της Αλ. Παπαθεολόγου. Το βιβλίο «Ο Τόνης και η μαγική πόρτα», του Χάουαρντ Φαστ, διατίθεται από τις εκδόσεις «ΕΝΤΟΣ».

Κατηγορίες Βιβλίων
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ
ΑΡΧΕΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ-ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ
ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΔΟΚΙΜΙΑ-ΜΕΛΕΤΕΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ
ΛΕΞΙΚΑ
ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ
ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
ΠΑΙΔΙΚΟ-ΝΕΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
ΠΟΙΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΩΛΗΣΕΙΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ειδικές Περιοχές
ΠΑΙΔΙΚΟ & ΝΕΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
Βιβλία στην κατηγορία
ΠΑΙΔΙΚΟ-ΝΕΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ:
-ΕΛΟ ΚΑΡΑΜΕΛΟ!
-ΟΙ ΧΕΡΟΥΚΛΕΣ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΝΙΚΟΥ
-Ο ΠΟΤΑΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΕΡΓΙΟΣ
-ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΕΙΧΑΝ ΠΑΝΤΑ ΧΡΩΜΑ ΚΟΚΚΙΝΟ
-Ο ΗΛΙΟΣ ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΣΤΑ ΧΙΟΝΙΑ
-ΤΟ ΜΕΓΑ ΣΥΜΒΑΝ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ
-ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ
-Ο ΤΟΝΗΣ ΚΑΙ Η ΜΑΓΙΚΗ ΠΟΡΤΑ
-ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ
-ΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΤΟΥ ΓΑΒΡΙΗΛ
-ΠΩΣ Η ΠΟΛΗ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΗΝ ΑΛΚΗΣΤΗ
-ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

 

Κατασκευή: Εκδόσεις ΕΝΤΟΣ 2003