Αναζήτηση βιβλίου:
Υπο κατασκευή
Σύντομα...
Κατηγορίες Βιβλίων
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ
ΑΡΧΕΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ-ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ
ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΔΟΚΙΜΙΑ-ΜΕΛΕΤΕΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ
ΛΕΞΙΚΑ
ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ
ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
ΠΑΙΔΙΚΟ-ΝΕΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
ΠΟΙΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΩΛΗΣΕΙΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή Γεροζήση
Γεννήθηκε στη Λάρισα και σπούδασε Χημεία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Είναι διδάκτορας Βιοχημείας και Επιστημών (7ο Πανεπιστήμιο Παρισιού), μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών (ΕΕΛ) και της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ). Επί δικτατορίας, αναμένοντας επί 5 χρόνια την έκδοση διαβατηρίου, εργάστηκε στην ελληνική βιομηχανία. Το 1973 εγκαταστάθηκε στο Παρίσι και αφοσιώθηκε στην επιστημονική έρευνα (Ινστιτούτο Παστέρ, το College de France, 7ο και 11ο Πανεπιστήμιο του Παρισιού), με μόνιμη ερευνητική 1981-2011, στο Κρατικό Ινστιτούτο Υγείας και Ιατρικής Έρευνας Γαλλίας (INSERM). Μετά τη συνταξιοδότησή της επέστρεψε στην Ελλάδα και κατοικεί στο Μαρούσι.

Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και βιβλία, ερευνητική και διδακτική δραστηριότητα σε Πανεπιστήμια Ελλάδας, Γαλλίας, ΗΠΑ, διεθνή εμπειρία αξιολόγησης επιστημονικών προγραμμάτων.

Λογοτεχνικά έργα: «Αναδρομή στο χώρο και το χρόνο» 2005, «Νέα Υόρκη, Παρίσι, Βαγδάτη» 2006, «Μαύρο και Κόκκινο της φωτιάς» 2011, «Κρασί με Στρυχνίνη» 2012. Συμμετέχει στους συλλογικούς τόμους αστυνομικών «Κλέφτες και Αστυνόμοι» 2013 και «Ο Τόπος πρόδωσε το έγκλημα» 2014.

Συνεργάζεται ερασιτεχνικά, με εφημερίδες και λογοτεχνικά έντυπα.

Πατήσετε εδώ για να εμφανιστούν όλα τα βιβλία του συγγραφέα των εκδόσεων ΕΝΤΟΣ
Κατασκευή: Εκδόσεις ΕΝΤΟΣ 2003