Αναζήτηση βιβλίου:
Υπο κατασκευή
Σύντομα...
Κατηγορίες Βιβλίων
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ
ΑΡΧΕΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ-ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ
ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΔΟΚΙΜΙΑ-ΜΕΛΕΤΕΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ
ΛΕΞΙΚΑ
ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ
ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
ΠΑΙΔΙΚΟ-ΝΕΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
ΠΟΙΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΩΛΗΣΕΙΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΛΟΥΚΑΣ ΠΙΣΤΟΛΗΣ
Ο Λουκάς Τ. Πιστόλης γεννήθηκε το Νοέμβρη του 1957. Είναι από το χωριό Δρυμαία της Φθιώτιδας (στα ριζά του Καλλίδρομου) και από το 1992 κατοικεί μόνιμα στη Λάρισα.

Το 1983 πήρε το Master of Science από το Γεωπονικό Ινστιτούτο του Βουκουρεστίου (ΙΑΝΒ) και το 1988 απέκτησε, από το ίδιο Ινστιτούτο, τον επιστημονικό τίτλο του διδάκτορα στη γεωπονία.

Έχει δημοσιεύσει τα βιβλία: «Οδηγός θρέψης – λίπανσης των καλλιεργειών. Μέρος πρώτο» (1996), «Λίπανση των κυριοτέρων καλλιεργειών των Τρικάλων»(1997), «Καιρός και θρέψη φυτών – Η επίδραση του καιρού σε ζητήματα γονιμότητας εδάφους και θρέψης φυτών» (2004), «Διαφυλλικές λιπάνσεις – Συνδρομή στις υψηλές και ποιοτικές αποδόσεις και στην προστασία του περιβάλλοντος» (2008).

Υπήρξε ο εμπνευστής και ο επιστημονικός σύμβουλος των πρώτων ολοκληρωμένων εκδόσεων του ειδικού τύπου – μετά την απελευθέρωση της αγοράς των λιπασμάτων – για τη λίπανση (1994) και την υδρολίπανση (1995) των καλλιεργειών.

Έχει επίσης δημοσιεύσει πάνω από εξήντα εργασίες για τη θρέψη – λίπανση των καλλιεργειών στον ειδικό τύπο, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ στα πλαίσια της εκλαΐκευσης αυτών των ζητημάτων έχει πραγματοποιήσει πλήθος ομιλιών σε αγρότες και γεωπόνους στην Ελλάδα και στην Κύπρο, καθώς και μια σειρά εκπομπών σε τηλεοπτικά κανάλια της περιφέρειας και στην ΕΤ 3.

Το 1990 εμφανίστηκε στο χώρο της λογοτεχνίας με την ποιητική συλλογή «Μονοσάνδαλος» την οποία ακολούθησαν τα «Ποιήματα και ποιηματάκια» (1991) και τα «Μόρια ιστορίας» (1999). Το 2000 κυκλοφόρησε το δοκίμιό του «Τα μνημίδια – 20ος αιώνας: η αστική ιδεολογία στην τέχνη και στην επιστήμη». Το φως της δημοσιότητας βλέπουν, κατά και καιρούς, κριτικές παρεμβάσεις του σε εικαστικά, λογοτεχνικά, κοινωνικά θέματα, στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο, ενώ επί του πιεστηρίου βρίσκεται η νέα ποιητική του συλλογή.

Στο μεγαλύτερο μέρος της, μέχρι τώρα, επαγγελματικής του διαδρομής εργάστηκε ως επιστημονικός υπεύθυνος εταιρειών σε ζητήματα θρέψης – λίπανσης των καλλιεργειών (Λιπάσματα Δραπετσώνας, COMPO Ελλάς κ.ά.).

Εδώ και μερικά χρόνια εργάζεται στο τμήμα ΓΕΑΛ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (πρώην ΠΕΓΕΑΛ Κεντρικής Ελλάδας) με αντικείμενο τις αναλύσεις εδάφους, αρδευτικού νερού, φύλλων και λιπασμάτων.

Ελπίζει – είναι σχεδόν βέβαιος- ότι μέχρι τα 79 του το μέλλον του στη μάχιμη γεωπονία είναι ακόμη μακρό…

Πατήσετε εδώ για να εμφανιστούν όλα τα βιβλία του συγγραφέα των εκδόσεων ΕΝΤΟΣ
Κατασκευή: Εκδόσεις ΕΝΤΟΣ 2003