Αναζήτηση βιβλίου:
Υπο κατασκευή
Σύντομα...
Κατηγορίες Βιβλίων
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ
ΑΡΧΕΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ-ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ
ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΔΟΚΙΜΙΑ-ΜΕΛΕΤΕΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ
ΛΕΞΙΚΑ
ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ
ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
ΠΑΙΔΙΚΟ-ΝΕΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
ΠΟΙΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΩΛΗΣΕΙΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΡΑΝΙΑ ΓΕΡΟΝΤΑ
Η Ράνια Γέροντα γεννήθηκε στο Παράλιο Άστρος της Αρκαδίας, σπούδασε ξένες γλώσσες (τελείωσε την Ανωτέρα Σχολή Μεταφράσεων και Διερμηνείας) και λογιστική. Εργάστηκε ως μεταφράστρια στο Δημόσιο.

Έχει εκδώσει τα λογοτεχνικά βιβλία:

«Μνήμης στολίδια» (ποίηση), «Θαλασσογραφίες» (ποίηση), «Πορτραίτα του τόπου μου» (ηθογραφήματα), «Ελληνικό Πανόραμα» (διηγήματα), «Το οδοιπορικό Σικελίας», «Το οδοιπορικό Κυνουρίας», το μυθιστόρημα «οδός Αδιεξόδου», τη βιογραφία « Ηρώδης ο Αττικός» και «Η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει παντού» (ταξιδιωτική λογοτεχνία).

Έχει ανθολογηθεί στην Ποιητική Ανθολογία της Άγκυρας το 1971, στη Σύγχρονη Ανθολογία Γυναικείας Ποίησης το 1980, στην Πελοποννησιακή Λογοτεχνία του Κώστα Σταμάτη και έχει συνεργαστεί με διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά.

Έχει διακριθεί στο Διεθνή Διαγωνισμό του Γιοχάνεσμπουργκ με ηθογράφημά της και στο Λασκαρίδειο Διαγωνισμό με διήγημά της.

Το 2004 βραβεύτηκε από την Ελληνική Εταιρεία Χριστιανικών Γραμμάτων για το βιβλίο της «Η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει παντού» (ταξιδιωτική λογοτεχνία).

Έχει υπό έκδοση συλλογή διηγημάτων και οδοιπορικό της «Παραλίμνιας Ελβετίας». Ποιήματα της έχουν μεταφραστεί στην Αγγλία. Είναι μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, του Συλλόγου Αθηναίων και της Ενώσεων Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος.

Σύζυγος του εκλιπόντος ποιητή και δοκιμιογράφου και μεταφραστή λογοτεχνίας Δημήτρη Αγγέλου Γέροντα, και Μητέρα του Γιατρού Νευρολόγου και συγγραφέα Αγγέλου Δ. Γέροντα.

Πατήσετε εδώ για να εμφανιστούν όλα τα βιβλία του συγγραφέα των εκδόσεων ΕΝΤΟΣ
Κατασκευή: Εκδόσεις ΕΝΤΟΣ 2003