Αναζήτηση βιβλίου:
Υπο κατασκευή
Σύντομα...
Κατηγορίες Βιβλίων
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ
ΑΡΧΕΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ-ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ
ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΔΟΚΙΜΙΑ-ΜΕΛΕΤΕΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ
ΛΕΞΙΚΑ
ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ
ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
ΠΑΙΔΙΚΟ-ΝΕΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
ΠΟΙΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΩΛΗΣΕΙΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Βαγγέλης Σακκάτος
Ο Βαγγέλης Σακκάτος γεννήθηκε στο Νιοχώρι (Νεοχώριον) του Καλού Όρους της Κεφαλονιάς, το 1930. Εκεί και στο διπλανό χωριό της μάνας του, τα Κομητάτα, τελείωσε το Δημοτικό σχολείο και μετά τη σφαγή των Ιταλών στρατιωτών από τη Βέρμαχτ, το Σεπτέμβρη του 1943, πήρε μέρος στα Αετόπουλα του ΕΑΜ. Ύστερα βρέθηκε και έζησε ως το τέλος του πολέμου στην Ιθάκη. Από το φθινόπωρο του 1945 ως τον Αύγουστο του 1960 έζησε στην Αθήνα, όπου φοίτησε σε νυχτερινό Γυμνάσιο, ενώ παράλληλα έμαθε τη δουλειά τού εφαρμοστή. Στη δεκαετία του '50 ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία και με τις εκδόσεις βιβλίων.

Το 1954, στο τέλος της στρατιωτικής του θητείας, φυλακίστηκε για πολιτικούς λόγους και στις αρχές του 1960 διώχτηκε δικαστικά από την Ιερά Σύνοδο για την έκδοση του βιβλίου τού Ανατόλ Λουνατσάρσκυ, σχετικά με την ιστορία των θρησκειών.

Από το 1950 ως το 1992 έζησε στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, περιοχή Κολωνίας και υπήρξε συνδικαλιστής, στέλεχος των Συνδικάτων Βιομηχανίας Μετάλλου (ΙG METALL), Οικοδομικών Κατασκευών (BAU-STEINE-ERDEN), ενώ παράλληλα δημοσιογραφούσε ως ελεύθερος συνεργάτης στην ελληνική εκπομπή της Deutsche Welle, ασχολούμενος με λογοτεχνικά και πνευματικά θέματα (1971-1979), έβγαζε εφημερίδα, τον "Ελληνικό Εργατικό Τύπο" (1972-1974), ενώ από τις αρχές της δεκαετίας του '60 άρισε να ασχολείται με τη Λογοτεχνία.

Πήρε μέρος στη δημιουργία Ελληνικών κοινοτήτων στην ΟΔΓ και της Ομοσπονδίας τους και ασχολήθηκε με τα πολιτιστικά τους σ' όλη τη διάρκεια της παραμονής του στη Γερμανία.

Κατά τα εκπαιδευτικά έτη 1983/85 εκλέχτηκε στο Συμβούλιο του Λαϊκού Πανεπιστημίου του Λέβερκουζεν (VHS - LEVERKUZEN) ως εκπρόσωπος των υφηγητών (DOZENT).

Πήρε σε πρώτο πλάνο μέρος στο αντιδικτατορικό κίνημα των Ελλήνων της Γερμανίας ως πρόεδρος της Πανελλήνιας Αντιδικτατορικής Ένωσης Περιοχής Ρήνου-Βούπερ και Λέβερκουζεν, πολιτικός πρόσφυγας ων από τον Οκτώβρη ακόμα του 1966, με ακυρωμένο το διαβατήριό του από την κυβέρνηση των "αποστατών". Το 1987-1989 άσκησε τη Δημοσιογραφία στη Βόννη με πλήρη απασχόληση, ως διευθυντής και συντάκτης της εφημερίδας της ΟΕΚ στην ΟΔΓ και το Δ. Βερολίνο "Μεταναστευτικά Νέα", στην οποία εξακολουθεί να είναι τακτικός συνεργάτης.

Είναι μέλος της Ομοσπονδίας Γερμανών Συγγραφέων (VDS), της Ένωσης Γερμανών Δημοσιογράφων (DJU), αμφότερες μέλη του Συνδικάτου ΜΜΕ (Τύπου και Χάρτου, Δημοσιογραφίας και Τεχνών / IG MEDIEN), της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Ένωσης Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου του Εξωτερικού (ΕΑΕΤΕ).

Είναι αναγνωρισμένος αντιστασιακός για τη δράση του κατά της δικτατορίας. Άρθρα του και διηγήματά του έχουν δημοσιευθεί στα γερμανικά.

Πατήσετε εδώ για να εμφανιστούν όλα τα βιβλία του συγγραφέα των εκδόσεων ΕΝΤΟΣ
Κατασκευή: Εκδόσεις ΕΝΤΟΣ 2003