Εκδόσεις
Γρ.Τέχνες
Διαφημίσεις
Βύρονας
Καισαριανή
Βάδην
Internet
ΟδηγόςΑναζητήστε την ύλη όλων των τευχών μας μετά το 1998 απο το ΑΡΧΕΙΟ

.
e-mail
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2004 | Φύλλο 101| ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΣΕ 25.000 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ
ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ 4, Τ.Κ. 16121 - ΤΗΛ 210 7648900 - FAX 210 7648901

ΝΙΚΟΣ ΡΟΓΚΑΚΟΣ

"Ο ΔΗΜΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟ"

Δύο χρόνια μετά τις δημοτικές εκλογές, ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Νίκος Ρογκάκος παραχωρεί την πρώτη εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του στο ΕΝΤΟΣ. Απαντώντας στην ερώτηση αν θα ξαναθέσει υποψηφιότητα, ξεκαθαρίζει: «Δεν παραιτούμαστε από τους αγώνες». Ο κ. Ρογκάκος εξηγεί τη θέση του για τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ τονίζει την ανάγκη να προστατευτεί και να αξιοποιηθεί, από το Δήμο, ο Υμηττός. Εκφράζει, δε, την απόλυτη αντίθεσή του με την παραχώρηση

δημοτικών περιουσιακών στοιχείων σε ιδιώτες, όπως τα πάρκινκ, αλλά και στην είσπραξη χρημάτων από τους δημότες για υπηρεσίες που θα έπρεπε να παρέχονται δωρεάν, όπως το δικαίωμα άθλησης στα γήπεδα της Εργάνης. Παράλληλα επικρίνει τον νυν Δήμαρχο, κ. Νίκο Χαρδαλιά, ότι παραπλανά το λαό, σχετικά με τα έργα που επιχειρούνται στο Βύρωνα, επικαλούμενος στοιχεία. Ας δούμε, ειδικότερα, τι δήλωσε ο πρώην Δήμαρχος στην «έξω από τα δόντια» συνέντευξή του.

ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΑΡΑΠΗ!

Μαύρισε ξανά η ράχη του Αράπη, στα όρια των Δήμων Βύρωνα και Καισαριανής, από τις φλόγες!

 

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, στις 4 το απόγευμα, ενώ φυσούσε δυνατός αέρας.

Τουλάχιστον 3 στρέμματα καταστράφηκαν, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής.

Η ταχύτατη και δραστική επέμβαση των εθελοντικών ομάδων Δασοπροστασίας Βύρωνα, Καισαριανής και Ηλιούπολης και της Πυροσβεστικής είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί υπό έλεγχο εντός 40 λεπτών η φωτιά.

Στον τόπο της πυρκαγιάς κατέφτασαν οι Δήμαρχοι Βύρωνα και Καισαριανής κ.κ. Ν. Χαρδαλιάς και Θ. Μπαρτσώκας. Μαρτυρίες μιλούν για «τρεις εκρήξεις, πιθανόν από γκαζάκια» ενώ ο κ. Χαρδαλιάς κάνει λόγο για «εμπρησμό».

Την εκδοχή του εμπρησμού ενισχύει και το γεγονός ότι την ίδια μέρα -όλως τυχαίως(;)- κατακάηκαν δασικές εκτάσεις στην Πάρνηθα.

 

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις 11 Οκτωβρίου ξεκίνησαν τα δρομολόγια της Δημοτικής Συγκοινωνίας. Τέθηκαν σε κυκλοφορία επτά μίνι λεωφορεία χαμηλού δαπέδου ώστε να είναι προσβάσιμα και στα άτομα με κινητικές αναπηρίες. Με δύο γραμμές, η Δημοτική Συγκοινωνία θα ενώνει τις γειτονιές του Βύρωνα με μετακινήσεις χωρίς εισιτήριο επί 16 ώρες την ημέρα. Η λειτουργικότητά της και το αποτέλεσμα θα κριθούν το επόμενο διάστημα στην πράξη.

 
 

Ο ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ:
"Ζητούμε ελέγχους νομιμότητας και όχι σκοπιμότητας"

Την σκοπιμότητα των ελέγχων στους Δήμους καταγγέλλει στη συνέντευξη που παρεχώρησε στο ΕΝΤΟΣ, ο Πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων (ΤΕΔΚΝΑ) και Δήμαρχος Καλυβίων Π. Φιλίππου. Παράλληλα ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να δεχτεί την εκχώρηση νέων αρμοδιοτήτων στους Δήμους χωρίς τα αντίστοιχα κονδύλια.