Στοιχεία Τεύχους
 Υλικό απο το αρχείο του
"
του Βύρωνα"
Τεύχος:101 , Ημερομηνία: 10/2004
Στοιχεία Στήλής
Σελίδα:0
Κατηγορία -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-
Περιεχόμενο
-ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-
Συντάκτης
-
 

ΜΕ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ…
Στη σκιά των Βράχων γιόρτασε το ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Το θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», επέλεξε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. για να γιορτάσει την επέτειο των τριάντα χρόνων από την ιδρυτική διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη. Το θέατρο Βράχων γέμισε ασφυκτικά ενώ εκατοντάδες ήταν και οι όρθιοι.
Στην αρχή της εκδήλωσης, προβλήθηκαν σε δύο βιντεογουόλ φιλμάκια με την ιστορία -κομματική και κυβερνητική- του Kινήματος από το 1974 μέχρι σήμερα.
Ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Γιώργος Παπανδρέου, προσπαθώντας να δείξει ότι το Κίνημα έχει μείνει πιστό στις αρχές της ριζοσπαστικής ιδρυτικής του Διακήρυξης, τόνισε μεταξύ άλλων: «Όταν υπάρχει φτώχεια είμαστε με τον φτωχό (…) Όταν υπάρχει καταπίεση είμαστε με τα ανθρώπινα δικαιώματα. (…) Όταν βλέπουμε αδικία κάνουμε αγώνα για το δίκιο. (...) Όταν βλέπουμε τον πόλεμο είμαστε με τους ειρηνιστές».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο τέως Πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης και ο κ. Κώστας Λαλιώτης και σχεδόν όλα τα κορυφαία στελέχη του Κινήματος. Μεταξύ τους ήταν και ο επικεφαλής της παράταξης «Βύρωνας-Ανάπτυξη-Προοπτική» κ. Παναγιώτης Κόνσουλας. Απουσίαζαν ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος δήλωσε ότι ήταν στη Θεσσαλονίκη για οικογενειακούς λόγους, ο κ. Θ. Πάγκαλος, που βρισκόταν στην Ουάσιγκτον και η κα. Βάσω Παπανδρέου για λόγους υγείας.
Επιστροφή | Επιστροφή στην αρχική σελίδα | Επιστροφή στη σελίδα αναζήτησης