Στοιχεία Τεύχους
 Υλικό απο το αρχείο του
"
του Βύρωνα"
Τεύχος:101 , Ημερομηνία: 10/2004
Στοιχεία Στήλής
Σελίδα:0
Κατηγορία -ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-
Περιεχόμενο
-
Συντάκτης
-
 

Mπράβο Χρήστο!

Με τρία μετάλλια κολύμβησης (ένα χρυσό και δύο αργυρά) τίμησε το Βύρωνα στους φετινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες, ο 27χρονος συμπολίτης μας Χρήστος Ταμπαξής. Η μοναδική αυτή επιτυχία δείχνει πως τα άτομα με ιδιαιτερότητες μπορούν με την χρόνια υπερ-προσπάθεια να κερδίσουν το χώρο που τους ανήκει στην κοινωνία. «Λατρεύω το κολύμπι γιατί σου χαρίζει την αίσθηση της ελευθερίας χωρίς να κινδυνεύεις από τραυματισμούς», δήλωσε για το άθλημα ο συμπολίτης μας, με αφορμή τις επιτυχίες του. Παράλληλα, ευχαρίστησε την προπονήτριά του κα Ντία Καζάκη και το Δήμο Ζωγράφου που του έδωσε τη δυνατότητα να προπονείται τακτικά στο κολυμβητήριο του γειτονικού Δήμου.
Όπως είχε γράψει και το ΕΝΤΟΣ, το όνομα του Ολυμπιονίκη επρόκειτο να δοθεί στο υπό κατασκευή δημοτικό κολυμβητήριό μας στην Εργάνη. Δυστυχώς το Δασαρχείο και η Περιφέρεια σταμάτησαν το έργο το 2001, με αποτέλεσμα αθλητές, όπως ο Χρήστος, να πρέπει να αναζητήσουν, σε άλλους Δήμους, προπονητικούς χώρους.
Ο Χρήστος Ταμπαξής κατέκτησε το χρυσό με χρόνο 1.22.20 (ρεκόρ Αγώνων) στα 50 μ. ελεύθερο ανδρών στην κατηγορία S1 στις 27/9. Το πρώτο ασημένιο μετάλλιο το κέρδισε στον τελικό κολύμβησης των 100 μέτρων S1 με χρόνο 2.56.64 στις 21/9 και το δεύτερο στα 50μ. ελεύθερο S1 στις 24 /9 με χρόνο 1:31.0. Μπράβο Χρήστο είσαι παράδειγμα παντοτινό!
Επιστροφή | Επιστροφή στην αρχική σελίδα | Επιστροφή στη σελίδα αναζήτησης