Στοιχεία Τεύχους
 Υλικό απο το αρχείο του
"
του Βύρωνα"
Τεύχος:101 , Ημερομηνία: 10/2004
Στοιχεία Στήλής
Σελίδα:0
Κατηγορία -ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-
Περιεχόμενο
-
Συντάκτης
-
 

Ελλείψεις σε προσωπικό τις πρώτες μέρες
Πώς ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά

Με τον καθιερωμένο αγιασμό, ξεκίνησε το νέο σχολικό έτος, στις 13 Σεπτεμβρίου. Σε ορισμένα Δημοτικά, όπως σε αυτά της Εργάνης και το 8ο, παρατηρήθηκαν ελλείψεις δασκάλων στο «Ολοήμερο Σχολείο», οι οποίες συμπληρώθηκαν σταδιακά μέσα στις πρώτες εβδομάδες. «Στις 7 Οκτώβρη μας ήρθε η τελευταία ειδικότητα που μας έλειπε, στα εικαστικά», μας εξήγησε ο Διευθυντής του 5ου Δημοτικού κ. Γιώργος Ζαφειρόπουλος. Ο ίδιος παραπονείται μόνο για την έλλειψη σχολικού φύλακα. Το 2001, όταν είχαμε κάνει αντίστοιχη έρευνα, διαπιστώσαμε αρκετές ελλείψεις καθηγητών στα μέσα του Οκτώβρη, στο 2ο Λύκειο, το 3ο Λύκειο και το 5ο Λύκειο.
Φέτος, δεν μας δηλώθηκαν ελλείψεις. Στο 3ο Λύκειο, στις αρχές Οκτωβρίου πληρώθηκε και η θέση καθηγητή καλλιτεχνικών, όπως δήλωσε ο Διευθυντής του 3ου, κ. Δημήτρης Στεφάνου.
Στο 5ο Λύκειο τις πρώτες ημέρες του Οκτώβρη ανέλαβε νέος Διευθυντής, ο κ. Γιώργος Σφυρής. Όπως μας εξήγησε, καθηγητές του 5ου Γυμνασίου συμπληρώνουν το ωράριό τους στο Λύκειο και έτσι διασφαλίζεται η κανονική παράδοση όλων των μαθημάτων.
Στα Γυμνάσια-Λύκεια της Μυρακτής, το έργο ανάπλασης της αυλής δεν ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα «όταν φυσά ο αέρας, να σηκώνεται σκόνη», όπως τονίζει η Διευθύντρια του 2ου Λυκείου κα. Ελένη Τσινάγου. O Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κ. Ανδρέας Καραμάνος παραβρέθηκε στον αγιασμό του Γυμνασίου Καρέα ενώ οι κ.κ. Παναγιώτης Κόνσουλας και Δημήτρης Σάρολας εκπροσώπησαν τη Δημοτική Αντιπολίτευση στα 1ο και 2ο Δημοτικά Σχολεία της Αγίας Τριάδος.
Επιστροφή | Επιστροφή στην αρχική σελίδα | Επιστροφή στη σελίδα αναζήτησης