Στοιχεία Τεύχους
 Υλικό απο το αρχείο του
"
του Βύρωνα"
Τεύχος:101 , Ημερομηνία: 10/2004
Στοιχεία Στήλής
Σελίδα:0
Κατηγορία -ΡΕΠΟΡΤΑΖ-
Περιεχόμενο
-ΕΝ ΔΗΜΩ ΕΝ ΤΥΠΩ-
Συντάκτης
-
 

ΤΑ ΕΝ ΔΗΜΩ... ΕΝ ΤΥΠΩ

Εγκρίθηκε το δάνειο

Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας αποδέχτηκε τους όρους σύναψης δανείου με το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων για εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δήμου μέχρι τις 31.12.2003. Το δάνειο ανέρχεται σε 4.849.289 ευρώ (πάνω από 1,6 δισ. δρχ.) και η ετήσια τοκοχρεολυτική δόση σε 462.466,72 ευρώ (πάνω από 157 εκ. δρχ.). Η διάρκεια αποπληρωμής είναι 15ετής και το επιτόκιο ανέρχεται σε 4,85%. Μακάρι να μην χρειαστούμε άλλο!

«Κινητή καμπάνα»!

Την απομάκρυνση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας Vodafone στη συμβολή των οδών Γ. Γεννηματά και Πίνδου αποφάσισε ομόφωνα το Δ.Σ. Παράλληλα επέβαλε πρόστιμο 50.000 ευρώ στην ιδιοκτήτρια του ακινήτου κα Σοφία Γιαννακοπούλου.

Παραίτηση Ξαρχογιάννη

Η παραίτηση ενός δραστήριου Δημοτικού Σύμβουλου, του γιατρού κ. Θόδωρου Ξαρχογιάννη πρώτα από την προεδρία των Κ.ΑΠ.Η. τον Μάρτιο και πιο πρόσφατα από την γραμματεία της Παράταξης του Δημάρχου έγινε αισθητή. Στην «Εποχή Δημιουργίας» ακόμα δεν έχει βρεθεί αντικαταστάτης.

Η επιστροφή του Λάμπρου

Λίγο μετά τις εκλογές του Μαρτίου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου μας κ. Χρήστος Λάμπρου είχε διοριστεί Σύμβουλος του Υπουργού Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλου. Η θέση του στο Δήμο παρέμεινε κενή ώσπου τελικά τον Σεπτέμβριο ανέλαβε ξανά επίσημα τα καθήκοντά του.

Κοπές δένδρων (1)

Για να μην έρχονται σε αντιπαράθεση οι Σύμβουλοι για τις κοπές δένδρων συνεστήθη μια διαπαραταξιακή Επιτροπή Διενέργειας Αυτοψίας. Συμμετέχουν από την παράταξη του Δημάρχου η κα Ζ. Γράψα (επικεφαλής), Κ. Καλημέρης και Γ. Ανδρίτσος ενώ από την Αντιπολίτευση οι Δ. Δαρλαγιάννης (Παρ. Ρογκάκου) και η Κ. Ζούκα (Παρ. Κόνσουλα).

Κοπές δένδρων (2)

Το Δ.Σ. ενέκρινε την κοπή μίας ελιάς και ενός βραχυκοιτώνα επί της οδού Αϊδινίου 33 και ενός φοίνικα στη συμβολή της Βοσπόρου και Μηδείας. Ωστόσο απέρριψε τις κοπές δένδρων επί της Κυδωνίων 21, επί της Βυζαντίου 3 και επί της Κασαμπά 35. Κάτι είναι κι αυτό...

Κληρονομιά για πούλημα...

Ο Δήμος μας κληρονόμησε το 4,30% της ιδιοκτησίας ενός οικοπέδου 259 τ.μ. με διώροφο και υπόγειο στην Καστοριά. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την πώληση του ποσοστού αυτού στους συνιδιοκτήτες. Η αντικειμενική αξία των 10 τ.μ. εκτιμάται σε 1500 ευρώ. Ο Αντιδήμαρχος κ. Ιακ. Προμπονάς πρότεινε όμως να πουληθεί για τα τριπλάσια λεφτά. Γιατί όχι; Αν τα δίνουν…

Βουλιάζει το γηπέδο;

Η ανακατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου της Εργάνης αποφασίστηκε, παρά τις ανησυχίες που υπήρχαν εξαρχής, για την καταλληλότητα του εδάφους, όπως είχε επισημάνει ο κ. Ν. Ρογκάκος στο Δ.Σ. Αντιμέτωπο με τυχόν προβλήματα καθίζησης του γηπέδου, το Σώμα ενέκρινε παράταση 3 μηνών (μέχρι τις 29/11) στον εργολάβο που ανέλαβε το έργο της ανακατασκευής.

Αλλαγή φρουράς

Ο κ. Δ. Ματθαίου αντικαθιστά τον κ. Γ. Μοσχίδη ως αναπληρωματικό μέλος της Δόξας στο Δ.Σ. του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου (Α.Ο.Δ.Β). Ο κ. Βασ. Κίσσας αντικαθιστά τον κ Γ. Περράκη ως αναπληρωματικό μέλος του Α.Ο. Καρέα. στο Δ.Σ. του Α.Ο.Δ.Β. Οι, δε, κ.κ. Κ. Στεφανίδης (Δόξα) και Δ. Γιαννόπουλος (Α.Ο. Καρέα)
Επιστροφή | Επιστροφή στην αρχική σελίδα | Επιστροφή στη σελίδα αναζήτησης