Στοιχεία Τεύχους
 Υλικό απο το αρχείο του
"
του Βύρωνα"
Τεύχος:101 , Ημερομηνία: 10/2004
Στοιχεία Στήλής
Σελίδα:0
Κατηγορία -ΡΕΠΟΡΤΑΖ-
Περιεχόμενο
-
Συντάκτης
-
 

Καταδίκη Βυρωνιώτη εκδότη για δυσφήμηση!

Ο εκδότης του εντύπου «Έγκυρη Είδηση», κ. Διονύσης Βώβος, καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλάκιση με αναστολή, για δυσφήμηση του πρώην Δημάρχου κ. Νίκου Ρογκάκου, κατά τη διάρκεια της θητείας του δευτέρου.
Όπως αναφέρει η δικαστική απόφαση, προεκλογικά, τον Σεπτέμβριο του 2002, ο κ. Βώβος διέδωσε μέσω του εντύπου του «ψευδή γεγονότα» για τον τότε Δήμαρχο και υποψήφιο στις δημοτικές εκλογές. Ειδικότερα, με ολοσέλιδο δημοσίευμα κατηγόρησε τον τότε Δήμαρχο ότι εξέδωσε βιβλίο για τον Απολογισμό Έργων της περιόδου 1999-2002 του Δήμου Βύρωνα και τον προγραμματισμό δράσης 2003-2006 με έξοδα του Δήμου, ενώ αυτός το είχε πληρώσει εξ ολοκλήρου ιδίοις εξόδοις.
Το επίμαχο κείμενο έλεγε, μεταξύ άλλων: «Αυτό το έντυπο κυκλοφορεί σε 30.000 αντίτυπα και κοστίζει πάνω από 53.000 ευρώ τα οποία θα πληρώσεις εσύ… Όταν με τα χρήματα των δημοτών κάποιοι προσπαθούν να παραπληροφορήσουν…»
Το δικαστήριο σημειώνει ότι ο κατηγορούμενος «παρακολουθούσε ως δημοσιογράφος όλα τα Δημοτικά Συμβούλια του Δήμου Βύρωνα, από τα οποία ουδέποτε ενεκρίθη δαπάνη για την έκδοση του ως άνω βιβλίου ωστόσο τα δημοσίευσε με σκοπό να βλάψει την τιμή και υπόληψη του εγκαλούντος στους αναγνώστες του Δήμου δημιουργώντας σ'αυτούς την εντύπωση ότι ο εγκαλών είναι ανέντιμος και αδίστακτος καταχραστής των χρημάτων του Δήμου και επομένως ανάξιος να τύχει της ψήφου τους στις προσεχείς δημοτικές εκλογές».
O κ. Βώβος άσκησε έφεση εναντίον της απόφασης
Επιστροφή | Επιστροφή στην αρχική σελίδα | Επιστροφή στη σελίδα αναζήτησης