Στοιχεία Τεύχους
 Υλικό απο το αρχείο του
"
του Βύρωνα"
Τεύχος:101 , Ημερομηνία: 10/2004
Στοιχεία Στήλής
Σελίδα:0
Κατηγορία -ΡΕΠΟΡΤΑΖ-
Περιεχόμενο
-
Συντάκτης
-
 

Απαλλοτρίωση για «συλλογική ανάγκη»

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο απέρριψε την ένσταση της ιδιοκτήτριας κας Βαλάση κατά της τροποποίησης ρυμοτομικού σχεδίου του οικοπέδου 426 τ.μ. στη συμβολή των οδών Χρυσοθέμιδος και Π. Τσαλδάρη, όπου ο Δήμος θέλει να δημιουργήσει υπόγειο πάρκινκ και πλατεία. Η απόφαση αυτή θα λειτουργήσει ως ασφαλιστική δικλίδα για το Δήμο, εμποδίζοντας την ιδιοκτήτρια να βγάλει οικοδομική άδεια για πολυκατοικία μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης και τροποποίησης ρυμοτομικού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε καταθέσει 125 εκατομμύρια δρχ. στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων για να δεσμεύσει το χώρο, η νέα πρότεινε να δώσει συνολικά 200 εκ. δρχ. για την εξαγορά του οικοπέδου, δηλαδή πάνω από το 80% της αντικειμενικής αξίας.
Παρόλα αυτά, ο νομικός σύμβουλος της ιδιοκτήτριας, Χρύσανθος Λαδάς χαρακτήρισε «παράνομη» την απόφαση τροποποίησης ρυμοτομικού με την αιτιολογία ότι ο Δήμος δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα αλλά αυτή ανήκει στο ΥΠΕΧΩΔΕ.
Ο κ. Δημήτρης Σάρολας του θύμισε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει αρμοδιότητα να πάρει αποφάσεις γνωμοδοτικού χαρακτήρα ώστε να ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες ενώ ο κ. Νίκος Ρογκάκος σημειώνοντας ότι «ο Δήμαρχος εκπροσωπεί μία συλλογική ανάγκη» έκανε λόγο για «επιμεριστική λογική» της ιδιοκτήτριας. Ίδωμεν…
Επιστροφή | Επιστροφή στην αρχική σελίδα | Επιστροφή στη σελίδα αναζήτησης