Στοιχεία Τεύχους
 Υλικό απο το αρχείο του
"
του Βύρωνα"
Τεύχος:101 , Ημερομηνία: 10/2004
Στοιχεία Στήλής
Σελίδα:0
Κατηγορία -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-
Περιεχόμενο
-
Συντάκτης
-
 

Πολυθέαμα με «Όρνιθες», ακροβάτες και Χατζιδάκι

Χορευτές και ακροβάτες από τη Γαλλία και το Βέλγιο μαζί με δέκα τέσσερις Έλληνες ηθοποιούς ζωντάνεψαν στο Δημοτικό Στάδιο, στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου, με μορφή πολυθεάματος το μουσικό έργο «Όρνιθες» που έγραψε o Μάνος Χατζιδάκις, χρησιμοποιώντας στίχους των Χορικών, σε μετάφραση του Βασίλη Ρώτα.
O Γάλλος σκηνοθέτης Κλοντ Κρεσπέν, μετέφερε τον αριστοφανικό μύθο στη δεκαετία του '50, εποχή ανοικοδόμησης, αλλά και συνάντησης του Μάνου Χατζιδάκι με τον Κάρολο Κουν. Χρησιμοποιώντας το λατομείο, έχτισε την «Πόλη των Πουλιών», ενώ οι συνεργάτες του με την τέχνη τους εξέπληξαν το κοινό!
Μιλώντας αποκλειστικά στο ΕΝΤΟΣ ο σκηνοθέτης εξέφρασε τη χαρά του για την σύνδεση πνεύματος και χώρου της παράστασης κι εξετίμησε το ενδιαφέρον ενός μικρού Δήμου για την Τέχνη.
Τα τραγούδια του έργου ερμήνευσαν o Τάσης Χριστογιαννόπουλος, η Σόνια Θεοδωρίδου, o Δώρος Δημοσθένους και η Σαβίνα Γιαννάτου ενώ τις νότες απέδωσαν η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, η Μικτή Χορωδία και η 40μελής Νεανική Χορωδία του Λεοντείου Λυκείου N. Σμύρνης.
Οι «Όρνιθες» υπήρξαν η δεύτερη υπερπαραγωγή της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας που φιλοξένησε φέτος o Δήμος μας, μετά το αφιέρωμα στη μουσική του Χατζιδάκι «Ο Κόσμος και o Μάνος» στο θέατρο Βράχων.
Επιστροφή | Επιστροφή στην αρχική σελίδα | Επιστροφή στη σελίδα αναζήτησης