Στοιχεία Τεύχους
 Υλικό απο το αρχείο του
"
του Βύρωνα"
Τεύχος:101 , Ημερομηνία: 10/2004
Στοιχεία Στήλής
Σελίδα:0
Κατηγορία -ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ-
Περιεχόμενο
-
Συντάκτης
-
 

εσείς - εμείς και το ΕΝΤΟΣ

Το ΕΝΤΟΣ, ως μέσο έκφρασης των συνδημοτών μας, δημοσιεύει όλες τις επιστολές, αρκεί να είναι υπογραμμένες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα αποκαλυφθούν και τα στοιχεία του συντάκτη, εφόσον αυτός δεν το επιθυμεί.
Τέλος, λόγω πληθώρας επιστολών, προηγούνται οι πιο επίκαιρες και άμεσα σχετικές με την περιοχή μας.

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ!

Κύριε Διευθυντά,
Διοικούντες και διοικούμενοι πρέπει να σεβόμεθα την ιστορία και τις παραδόσεις μας. Πρόοδο δεν έχουμε μόνο όταν φτιάχνουμε, αλλά και όταν δεν καταστρέφουμε.
Δεν είναι απλώς ζημιά η κατεδάφιση ενός πέτρινου παραδοσιακού κτιρίου, είναι έγκλημα! Ας κοιτάξουμε γύρω μας, πόσα κτίρια κτίζονται σήμερα με πέτρα; Κανένα! Όλα τσιμεντοποιούνται. Αυτό και μόνο κάνει την ιδιαιτερότητα. Αυτά τα κτίρια δεν είναι μόνο άψυχα κτίσματα, είναι διδακτήρια που γαλουχήθηκαν μέσα σ' αυτά χιλιάδες συμπολίτες μας. Υπάρχουν άπειρες παιδικές αναμνήσεις χαραγμένες στην ψυχή και το μυαλό όσων αποφοίτησαν από αυτά. Κάθε γωνιά του εσωτερικού και εξωτερικού χώρου είναι μία ανάμνηση, ένα όνειρο.
Τέτοια κτίρια κατεδαφίζονται μόνο όταν είναι ετοιμόρροπα και είναι αδύνατη η αναπαλαίωση. Αλίμονο! Τότε θα έπρεπε να γκρεμίζαμε και την Ακρόπολη!!
Δικαιολογίες του τύπου (κάποιοι δεν θέλουν σχολεία ή δεν επαρκούν τα διδακτήρια κ.ά) είναι φθηνές. Έφερε κανείς αντίρρηση να κτισθούν νέα σχολικά κτίρια; Ασφαλώς όχι! Αν δεν επαρκούν τα υπάρχοντα για τις ανάγκες της εκπαίδευσης, αναζητούμε νέους χώρους για να κτίσουμε καινούργια.
Εδώ τι έχουν να απαντήσουν οι υπεύθυνοι για το χώρο, επί της Αγ. Σοφίας, που κτίσθηκε για τις ανάγκες του LIDL; Μήπως η πολυεθνική είναι ανώτερη από τη Δημοτική Αρχή ή το Κράτος; Γιατί δεν δέσμευσαν το χώρο, πριν από την πολυεθνική;
Ας είμαστε περισσότερο σοβαροί και κυρίως ο Δήμαρχος, ο οποίος έχει και τον πρώτο λόγο.
Υπάρχουν άλλοι χώροι. Ας δεσμευτούν για το σκοπό αυτό.
Όσο για τα ανωτέρω κτίρια, Αγ. Τριάδος και του «Χαραλαμποπούλου» ας φροντίσουμε να τ' αναπαλαιώσουμε.

Νίκος Γκούμας
Συν/χος Εκπαιδευτικός
Υποψήφιος Σύμβουλος με την Δημοτική Παράταξη
«Βύρωνας-Ανάπτυξη-Προοπτική»

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Κύριε Διευθυντά,
Στο φύλλο 100 της εφημερίδας σας, ομάδα συμπολιτών μας, προτείνουν, πολύ σωστά, κάποιες αλλαγές προορισμών των γραμμών της Δημοτικής Συγκοινωνίας και αναφέρουν ορθότατα τους Σταθμούς του Μετρό. Λοιπόν, έρχομαι να συνηγορήσω, με μια μικρή διαφορά, που και άλλοι συμπολίτες μας, που συζήτησα το θέμα, βρίσκουν ως καλύτερη. Ναι, οι γραμμές να οδηγούν στο σταθμό του Μετρό, αλλά αυτός να μην είναι της ΔΑΦΝΗΣ, αλλά του ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, όπου και ο κόμβος (και στάση) του ΤΡΑΜ. Είναι, μου φαίνεται, ευνόητες οι ωφέλειες και οι εξυπηρετήσεις της Δημοτικής Συγκοινωνίας με έναν τέτοιο προορισμό. Στο σταθμό του Ν. ΚΟΣΜΟΥ, οι συμπολίτες μας θα έχουν πρόσβαση στο ΜΕΤΡΟ και στο ΤΡΑΜ ταυτόχρονα.
Υποβάλλουμε την ιδέα, και ελπίζουμε να μελετηθεί σοβαρά από τα ενδεδειγμένα όργανα, τους αρμόδιους ανθρώπους του Δήμου, αλλά και του Υπουργείου Συγκοινωνιών φυσικά. Ευχαριστώ, και παρακαλώ για τη συντομότερη δημοσίευση.

Ν. Κοντός, Ολύμπου 15
Επιστροφή | Επιστροφή στην αρχική σελίδα | Επιστροφή στη σελίδα αναζήτησης