Ο Παναγιώτης Μελάς γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στην Καλλιθέα. Σπούδασε μηχανικός Ε.Ν. στην ‒τότε‒ ΔΣΕΝ Ασπροπύργου (σημερινή ΑΕΝ).

Έκανε καριέρα μηχανικού του Εμπορικού Ναυτικού και αρχιμηχανικού. Για κάποιο διάστημα εργάστηκε ως τεχνικός αεροσκαφών στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), όπου συμμετείχε ενεργά στη συγκρότηση και στη δραστηριότητα, ως αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας, του πρώτου σωματείου των εργαζομένων εκεί (ΠΕΕΕΑΒ).

Ως εν ενεργεία ναυτεργάτης, διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ). Συνταξιοδοτήθηκε και ενεργοποιείται στο συνδικαλιστικό κίνημα των συνταξιούχων. Είναι, επίσης, μέλος της Δ.Ε. του Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Καλλιθέας.

Γράφει ποιήματα και πεζά, κάποια από τα οποία έχουν δημοσιευτεί σε συνδικαλιστικά περιοδικά και επιθεωρήσεις και σε διαδικτυακές ιστοσελίδες. Ασχολείται, παράλληλα, με τη μουσική και την τεχνολογία ήχου-εικόνας.

Το 2020 με το διήγημά του Όνειρα στα χρόνια της υπομονής κέρδισε τον πρώτο έπαινο στο διαγωνισμό διηγήματος και ποίησης της ιστοσελίδας «Ατέχνως» με τίτλο «Ιστορίες εγκλεισμού την εποχή του κορονοϊού».

Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος

Εμφάνιση 16 32 64