Γέροντα Ράνια

Η Ράνια Γέροντα γεννήθηκε στο Παράλιο Άστρος Κυνουρίας–Αρκαδίας, σπούδασε ξένες γλώσσες (Ανωτέρα Σχολή Μεταφράσεων και Διερμηνείας) και λογιστική και εργάστηκε ως μεταφράστρια στο Δημόσιο. Έχει εκδώσει τα λογοτεχνικά βιβλία: Μνήμης στολίδια (ποίηση), Θαλασσογραφίες (ποίηση), Πορτραίτα του τόπου μου (ηθογραφήματα), Ελληνικό Πανόραμα (διηγήματα), Το οδοιπορικό Σικελίας, Το οδοιπορικό Κυνουρίας, το μυθιστόρημα οδός Αδιεξόδου, τη βιογραφία Ηρώδης ο Αττικός. Επίσης Η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει παντού (ταξιδιωτική λογοτεχνία), Αναδρομές και σημάδια των καιρών (χρονικά και διηγήματα), Παραλίμνια Ελβετία (οδοιπορικό) το 2012 και Θαλασσογραφίες Μνήμης (ποίηση) το 2017.
Έχει ανθολογηθεί στην Ποιητική Ανθολογία της Άγκυρας το 1971, στη Σύγχρονη Ανθολογία Γυναικείας Ποίησης το 1980, στην Πελοποννησιακή Λογοτεχνία του Κώστα Σταμάτη και έχει συνεργαστεί με διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά.
Έχει διακριθεί στον Διεθνή Διαγωνισμό του Γιοχάνεσμπουργκ με ηθογράφημά της και στον Λασκαρίδειο Διαγωνισμό με διήγημά της.
Το 2004 βραβεύτηκε από την Ελληνική Εταιρεία Χριστιανικών Γραμμάτων για το βιβλίο της Η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει παντού (ταξιδιωτική λογοτεχνία).
Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στην Αγγλική. Είναι μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, του Συλλόγου Αθηναίων και της Ενώσεως Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος.
Σύζυγος του εκλιπόντος ποιητή, δοκιμιογράφου και μεταφραστή λογοτεχνίας Δημήτρη Αγγ. Γέροντα, και μητέρα του γιατρού νευρολόγου και συγγραφέα Αγγέλου Δ. Γέροντα.

Προβολή όλων των 5 αποτελεσμάτων

Εμφάνιση 16 32 64